Osso buco
Osso buco Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
50min

Osso buco

nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
50min

Osso buco

AUTENTISK: Dette er en blank osso buco, sånn man lager det på Sardinia.

Foto: Mette Randem

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.8 (5 stemmer)
Oppskriften er hentet fra Det beste jeg vet: Hva med å be mamma på date? Dette er en blank osso buco, sånn man lager det på Sardinia. Den er friskere og mer aromatisk enn den klassisk milanesiske som er i en tomatsaus. God med ris og grønne bønner eller kokte eller stekte poteter. Nok til seks personer

DETTE TRENGER DU

PERSONER
6skiver
Kalveskank(eller 1200 gram)
2ss
Salvie(fersk, cirka 15 blader, hakket)
5dl
Kjøttbuljong(eller vann)

SLIK GJØR DU

  1. Legg de soltørkede tomatene i bløt i litt varmt vann. Krydre kjøttet med salt og pepper.

  2. Hakk løk og stek forsiktig ei gryte eller stor panne med lokk i olivenolje til den er myk. Løft ut løken. Stek kjøttstykkene i ti minutter på lav varme, så de blir litt brunet. Har du mye tid, gjør det i flere omganger. (Ikke avgjørende.)

  3. Ha i soltørkede tomater, løk, laurbær blader, kraft og vin. Sett på lokk og kok i 35 minutters tid. Smak til med salt og pepper. Rør eventuelt inn litt oliven og kapers. 

AUTENTISK: Dette er en blank osso buco, sånn man lager det på Sardinia.

Foto: Mette Randem

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.8 (5 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN