nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
50min
Osso buco
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
50min
Osso buco
AUTENTISK: Dette er en blank osso buco, sånn man lager det på Sardinia.
Foto: Mette RandemOppskrift
Andreas Viestad
mat@dagbladet.noVurdering
2.7 (9 stemmer)
Oppskriften er hentet fra Det beste jeg vet: Hva med å be mamma på date?
Dette er en blank osso buco, sånn man lager det på Sardinia. Den er friskere og mer aromatisk enn den klassisk milanesiske som er i en tomatsaus. God med ris og grønne bønner eller kokte eller stekte poteter. Nok til seks personer
DETTE TRENGER DU
PERSONER6skiver
Kalveskank(eller 1200 gram)
2ss
Salvie(fersk, cirka 15 blader, hakket)
1stk
5dl
Kjøttbuljong(eller vann)
2dl
2stk
SLIK GJØR DU
Legg de soltørkede tomatene i bløt i litt varmt vann. Krydre kjøttet med salt og pepper.
Hakk løk og stek forsiktig ei gryte eller stor panne med lokk i olivenolje til den er myk. Løft ut løken. Stek kjøttstykkene i ti minutter på lav varme, så de blir litt brunet. Har du mye tid, gjør det i flere omganger. (Ikke avgjørende.)
Ha i soltørkede tomater, løk, laurbær blader, kraft og vin. Sett på lokk og kok i 35 minutters tid. Smak til med salt og pepper. Rør eventuelt inn litt oliven og kapers.
AUTENTISK: Dette er en blank osso buco, sånn man lager det på Sardinia.
Foto: Mette RandemOppskrift
Andreas Viestad
mat@dagbladet.noVurdering
2.7 (9 stemmer)