Osteknekkebrød Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
25min
totalt
1t 30min

Osteknekkebrød

nivå
Middels
aktiv
25min
totalt
1t 30min

Osteknekkebrød

Hjemmelaget knekkebrød med vellagret ost er godt til fordrink, forrett eller på ostefatet Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

2 (22 stemmer)
God til fordrinken, til forretten eller på ostefatet. Velg en godt lagret ost når du skal bake. Kjøp f.eks. små bokser og pakk inn knekkebrødene som gave!

DETTE TRENGER DU

PERSONER
2.5dl
Vann(lunkent)
2dl
1klype(r)
Havsalt(til pynt )

SLIK GJØR DU

  1. Smuldre gjæren i en bolle og hell på vannet. Rør til gjæren har løst seg. Bland i sirup og ost. Tilsett de øvrige ingrediensene og arbeid sammen til en deig. La deigen heve under et håndkle i ca. 45 minutter.

  2. Sett ovnen på 175°. Ta deigen opp på melet bakebord og arbeid den smidig. Del deigen i 2 deler. Kjevle ut til tynne kaker på bakepapir. Legg på plate. Skjær i ruter og strø på litt salt.

  3. Stek midt i ovnen i 20–25 minutter. Avkjøl på rist. Oppbevar i tett boks.

Hjemmelaget knekkebrød med vellagret ost er godt til fordrink, forrett eller på ostefatet Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

2 (22 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN