Ovnsbakt grønnkålomelett
Ovnsbakt grønnkålomelett
ENKELT MÅLTID: Enten det er frokost, lunsj eller middag passer denne omeletten ypperlig!
Foto: Opplysningskontoret for frukt og grøntInneholder
Oppskrift
Vurdering
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Ha oljen i en stekepanne med avtakbart håndtak og la løk og hvitløk surre over middels varme til den blir blank, ca. 2 minutter.
Tilsett potetterninger og hakket grønnkål og la det surre videre i 5 minutter.
Sett pannen inn i ovnen og stek omeletten på 200 °C til den har stivnet, ca. 15 minutter.
Bruk en stekepanne som du kan ta av håndtaket på - den skal nemlig inn i stekeovnen. Har du ikke en slik panne, kan du helle blandingen over i en ildfast form når egg- og cottage cheese-blandingen tilsettes.
Pisk eggene lett og tilsett cottage cheese, salt og pepper.
Hell blandingen over grønnsakene og potetene i pannen. Rør rundt, slik at grønnsakene fordeler seg jevnt i pannen.
Du kan også la pannen stå på svak varme på platen til eggemassen har stivnet.
ENKELT MÅLTID: Enten det er frokost, lunsj eller middag passer denne omeletten ypperlig!
Foto: Opplysningskontoret for frukt og grønt