Grønnkålpai med feta
Grønnkålpai med feta
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Forvarm ovnen til 200 grader. Del rødbeten og gresskar i 2 cm store terninger og legg i en ildfast form og sett inn i ovnen samtidig som du skrur den på.
Skjær løk og hvitløk i skiver. Dryss med salt og sukker. Stek i en stor stekepanne, først på høy varme, så moderat varme. Målet er smeltende søt løk. Krydre med timian.
Hvis butterdeigen er frossen, ta den ut til tining.
Bak i langt nede i ovnen i 15-20 minutters tid, til bunnen er sprø og kantene har puffet seg.
Skjær eller riv opp grønnkålen. Stek i panna til den begynner å kollapse, omtrent 3-5 minutter.
Legg to og to plater butterdeig ved siden av hverandre på og kjevle ut. Du kan trenge litt ekstra mel, så de ikke klisser seg. Det beste er å ha en omkrets på rundt 25 cm. Er du nøye på det, legg en tallerken rundt, så du får en rund form, men dette er ikke viktig. Brett kantene inn.
Bland grønnkålblandingen med parmesan og fordel den utover butterdeigen.
Sjekk at rødbete og gresskar er ferdig og strø dette også over paiene. Smuldre over feta, eventuelt også oliven og pinjekjerner.