nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
20min
Grønnsakswok med rosettkål
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
20min
Grønnsakswok med rosettkål
ROSETTKÅL: Denne nye og spennende kålen vokser på samme måte som rosenkål. Du kan bruke den rå eller steke den raskt med andre grønnsaker i en nydelig wok.
Foto: Frukt.noOppskrift
Opplysningskontoret for frukt og grønt
mat@dagbladet.noVurdering
Rosettkål er en spennende og allsidig kålgrønnsak som skal være en krysning av grønnkål og rosenkål. Her har vi den i wok sammen med paprika, selleri, vårløk og svartkål.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Skjær paprika, gulrøtter, sellerirot i strimler og vårløken i ringer. Skjær flower sprout i to.
Fjern midtstilken på svartkålbladene og del bladene i grove biter.
Varm oljen i en wok eller stor panne. Wok grønnsakene, revet ingefær og hakket hvitløk i ca. 5 minutter ved sterk varme.
Bland i eplejuice, honning og eddik. Smak til med salt og pepper.
Strø til slutt på frisk hakket koriander, og server gjerne med nudler eller ris til.
ROSETTKÅL: Denne nye og spennende kålen vokser på samme måte som rosenkål. Du kan bruke den rå eller steke den raskt med andre grønnsaker i en nydelig wok.
Foto: Frukt.noOppskrift
Opplysningskontoret for frukt og grønt
mat@dagbladet.no