Pai med spinat, tomat og fetaost Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
50min
totalt
1t 30min

Pai med spinat, tomat og fetaost

nivå
Lett
aktiv
50min
totalt
1t 30min

Pai med spinat, tomat og fetaost

Hjemmelaget pai med spinat, cherrytomat og fetaost er godt både varmt og lunken! Kanskje en forrett til gjestene? Foto: All Over Press

Inneholder

Laktose
Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

3 (47 stemmer)
Fetaost og spinat er gode smaker i denne paien, som har en grov og dermed sunnere paibunn.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Fyll

4dl
4stk
1klype(r)
1klype(r)
400g
Cherrytomat(i kvist)

Paideig

1ts
3ss
Vann(kaldt)

SLIK GJØR DU

  1. Hell melet, hvetemel, salt og sesamfrø i en blender og kjør sammen. Skjær smøret i mindre biter og fordel det i. Tilsett vannet. Arbeid deigen raskt sammen.

  2. Smør en form, ca. 24 cm i diameter, og trykk ut deigen. La den stå kjølig i ca. 20 minutter. Sett ovnen på 220°.

  3. Stek paiskallet på nederste rille i ovnen i ca. 20 minutter til den får fin farge.

  4. Pisk sammen melk, egg, finhakket hvitløk, salt og pepper.

  5. Legg spinaten i det ferdigstekte paiskallet, hell på eggeblandingen og smuldre i fetaost. Legg til slutt på kvist-tomater.

  6. Stek paien på nederste rille i ovnen i ca. 50 minutter til den har stivnet og er gyllen.

Hjemmelaget pai med spinat, cherrytomat og fetaost er godt både varmt og lunken! Kanskje en forrett til gjestene? Foto: All Over Press

Inneholder

Laktose
Egg
Gluten

Oppskrift

Vurdering

3 (47 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN