nivå
Lett
aktiv
50min
totalt
1t 30min
Pai med spinat, tomat og fetaost
nivå
Lett
aktiv
50min
totalt
1t 30min
Pai med spinat, tomat og fetaost
Fetaost og spinat er gode smaker i denne paien, som har en grov og dermed sunnere paibunn.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Hell melet, hvetemel, salt og sesamfrø i en blender og kjør sammen. Skjær smøret i mindre biter og fordel det i. Tilsett vannet. Arbeid deigen raskt sammen.
Smør en form, ca. 24 cm i diameter, og trykk ut deigen. La den stå kjølig i ca. 20 minutter. Sett ovnen på 220°.
Stek paiskallet på nederste rille i ovnen i ca. 20 minutter til den får fin farge.
Pisk sammen melk, egg, finhakket hvitløk, salt og pepper.
Legg spinaten i det ferdigstekte paiskallet, hell på eggeblandingen og smuldre i fetaost. Legg til slutt på kvist-tomater.
Stek paien på nederste rille i ovnen i ca. 50 minutter til den har stivnet og er gyllen.