Panert lammeside
Panert lammeside Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
45min

Panert lammeside

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
45min

Panert lammeside

Inneholder

Gluten
Egg

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

4.5 (2 stemmer)
Lammeside er god mat som imponerer de fleste.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Blomkål og garnityr

100g
Hasselnøtter(, ristede)

Kjøtt

2ss
Rapsolje(til steking)
2ss
Ramsløk(- eller persilleolje)

Panering

2stk
100g
Panko( eller griljermel)

SLIK GJØR DU

  1. Ha i smør og knust hvitløk og la smøret bli gyllent. Øs smør over kjøttet. Stek kjøttet videre i ovnen i ca 45 minutter til en kjernetemperatur på 54 grader. La det hvile i 30 minutter. 

  2. Pensle ramsløkolje på begge sider. Vend lammesidene i mel, så i vispet egg og til slutt i panko. Stek lammesidene i litt olje og meierismør til de får en gyllen, sprø skorpe på begge sider.

  3. Skjær kjøttet i skiver og server det med blomkål, ristede hasselnøtter og karse. Lag også en hollandaise til. 

  4. Kjøtt:

  5. Sett ovnen på 140 grader. Ha salt og pepper på kjøttet. Varm en panne med olje og brun kjøttet godt på begge sider. 

  6. Blomkål:

  7. Sett ovnen på 200 grader. Rens blomkålen og ha på smør, salt og pepper. Stek den i ca 20 minutter til den er helt gyllen og mør. 

Inneholder

Gluten
Egg

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

4.5 (2 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN