nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
20min
Pasta med portobellosopp, asparges og eggeplomme
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
20min
Pasta med portobellosopp, asparges og eggeplomme
Eggeplommen gjør retten kremet, men kan sløyfes.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Skyll asparges, og brekk av det nederste på stilken. Rens sopp, og skjær dem i skiver. Rens og finhakk sjalottløk. Stek løk i 2 ss olje i en panne til den er myk og blank. Tilsett sopp, og stek dem ved høy varme 5–6 minutter til de blir sprø. Sett pannen til side.
Kok pasta i lett saltet vann i 10–12 minutter til den er al dente. Skjær aspargesen i mindre biter, og kok dem sammen med pasta de siste minuttene.
Hell vannet av pasta og asparges. Bland dem sammen med den stekte soppen og høvlet parmesan. Bland salt, pepper og resten av oljen i retten og server straks.