Pastinakksuppe med ostebagetter Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
25min

Pastinakksuppe med ostebagetter

nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
25min

Pastinakksuppe med ostebagetter

Pastinakksuppe med løk, røde linser, hvitvin, hvitost og pastinakk. Server med sprøstekte ostesmørbrød - knasende godt tilbehør! Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

Pastinakk kan være vanskelig å få kjøpt, men du kan også bruke sellerirot eller persillerot. Røde linser koker på cirka ti minutter og metter godt i suppen.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1stk
8dl
Grønnsaksbuljong(vann + terning)
1ts
1.5dl
Hvitvin(evt. eplejuice)
10skiver
Baguette(ristede)
3dl
Hvitost (Gulost)(Jarlsberg eller Sveitser)
1klype(r)

SLIK GJØR DU

  1. Rensk og grovriv pastinakk eller selleri og skjær løk i skiver.

  2. Stek løken i smør i en kjele. Tilsett pastinakk eller selleri, linser, buljong, salt og vin eller eplejuice. La det koke under lokk i cirka 10 minutter. Tilsett sambal oelek og crème fraîche. Smak suppen til med salt og pepper

  3. Sett ovnen på grill, 250°. Skjær brød i skiver. Strø over ost og nøtter. Gratiner brødet i ovnen til osten smelter og nøttene blir gylne.

  4. Server suppen med nystekte ostesmørbrød.

Pastinakksuppe med løk, røde linser, hvitvin, hvitost og pastinakk. Server med sprøstekte ostesmørbrød - knasende godt tilbehør! Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN