nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
25min
Pastinakksuppe med ostebagetter
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
25min
Pastinakksuppe med ostebagetter
Pastinakk kan være vanskelig å få kjøpt, men du kan også bruke sellerirot eller persillerot. Røde linser koker på cirka ti minutter og metter godt i suppen.
DETTE TRENGER DU
PERSONER400g
1stk
2ss
1dl
8dl
Grønnsaksbuljong(vann + terning)
1ts
1.5dl
Hvitvin(evt. eplejuice)
1ts
1dl
Crème fraîche(lett)
10skiver
Baguette(ristede)
3dl
Hvitost (Gulost)(Jarlsberg eller Sveitser)
1dl
1klype(r)
SLIK GJØR DU
Rensk og grovriv pastinakk eller selleri og skjær løk i skiver.
Stek løken i smør i en kjele. Tilsett pastinakk eller selleri, linser, buljong, salt og vin eller eplejuice. La det koke under lokk i cirka 10 minutter. Tilsett sambal oelek og crème fraîche. Smak suppen til med salt og pepper
Sett ovnen på grill, 250°. Skjær brød i skiver. Strø over ost og nøtter. Gratiner brødet i ovnen til osten smelter og nøttene blir gylne.
Server suppen med nystekte ostesmørbrød.