Pepperkakecheeseburger
Pepperkakecheeseburger
PEPPERKAKER: Morten Schakenda byr på en original variant!
Foto: Morten SchakendaSLIK GJØR DU
Når du har kjevlet ut deigen, stikk ut runde pepperkaker med et lite glass eller en form. Når pepperkakene er stekt med bakepapir midt i ovnen på 175 grader i 7-10 minutter, skjærer du en god skive med brie eller blåmuggost som du legger mellom to pepperkaker. Så topper du med en liten teskje rørte solbær.
Lag pepperkakedeigen først: Smelt smør, sirup og sukker på svak varme i en kjele til sukkeret er smeltet. Ta kjelen av varmen og rør inn krydderet. La blandingen avkjøles før du rører inn eggene som du har pisket lett sammen. Ha mel og natron i en bakebolle og rør inn blandingen fra kjelen til du har en fin og smidig deig. Hold gjerne igjen litt på melet, hvis deigen er for flytende kan du justere med mel til du har en god og fast konsistens. Pakk deigen i platsfolie og legg den i kjøleskap noen timer, gjerne til dagen etter. Ta deigen ut av kjøleskapet og den den i passende stykker slik at den er lettere å kjevle ut. Det er mulig du må prøve deg litt fram for å finne ut hviken temperatur deigen bør ha, for at den skal være grei å kjevle ut. Bruk godt med mel på benken og kjevlet, eller forsøk å kjevle ut deigen direkte på bakepapir. Det kan være løsningen for deig som er litt utfordrende. Det er uansett verdt bryet, for på smak er disse uslåelige.
PEPPERKAKER: Morten Schakenda byr på en original variant!
Foto: Morten Schakenda