Pesto-gnocchi
Pesto-gnocchi
NYDELIG TILBEHØR: Smørstekte gnocchi med pestosmak.
Foto: Mette MøllerDETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Kok potetene møre i vann. Damp godt av dem, så de blir tørre. Mens de fortsatt er varme, press potetene gjennom en sil eller bruk en potetpresse. Avkjøl litt.
Bland i parmesan, basilikum og eggeplommer. Bland så i melet. Bruk så lite mel som mulig, da blir de best! Smak til med salt og pepper.
Stek dem i en panne med olje og smør til de får en gyllen brunfarge. Server med noen basilikumblader og ristede pinjekjerner.
Deigen skal være såpass tørr at du klarer å rulle en pølse.
Trykk pølsa litt ned og kutt den i små firkanter.
Kok gnocchiene i saltet vann til de flyter opp, eller steam dem i dampovn i 4 minutter.
Legg dem rett over i isvann.
NYDELIG TILBEHØR: Smørstekte gnocchi med pestosmak.
Foto: Mette Møller