Pesto-gnocchi Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
40min
totalt
1t

Pesto-gnocchi

nivå
Middels
aktiv
40min
totalt
1t

Pesto-gnocchi

NYDELIG TILBEHØR: Smørstekte gnocchi med pestosmak.   

Foto: Mette Møller

Inneholder

Egg
Gluten
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.7 (12 stemmer)
Trenger du supert tilbehør bør du prøve Karla Siverts smørstekte gnocchi med pestosmak.   

DETTE TRENGER DU

PERSONER
400g
Mandelpotet(skrelte)
10blad
Basilikum(frisk, finhakket, pluss noen til pynt)
3ss
Pinjekjerner(ristede)

SLIK GJØR DU

  1. Kok potetene møre i vann. Damp godt av dem, så de blir tørre. Mens de fortsatt er varme, press potetene gjennom en sil eller bruk en potetpresse. Avkjøl litt.

  2. Bland i parmesan, basilikum og eggeplommer. Bland så i melet. Bruk så lite mel som mulig, da blir de best! Smak til med salt og pepper.

  3. Stek dem i en panne med olje og smør til de får en gyllen brunfarge. Server med noen basilikumblader og ristede pinjekjerner.

  4. Deigen skal være såpass tørr at du klarer å rulle en pølse. 

  5. Trykk pølsa litt ned og kutt den i små firkanter.

  6. Kok gnocchiene i saltet vann til de flyter opp, eller steam dem i dampovn i 4 minutter. 

  7. Legg dem rett over i isvann.

NYDELIG TILBEHØR: Smørstekte gnocchi med pestosmak.   

Foto: Mette Møller

Inneholder

Egg
Gluten
Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.7 (12 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN