nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
1t
Piroger med uerbrandade
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
1t
Piroger med uerbrandade
Brandade er en klassisk fransk rett, som lages av kokt klippfisk og moste poteter. Her bruker vi uer i stedet, og fyller det i piroger. Det tar litt tid å lage dem, men de kan fryses med godt resultat. Bruk gjerne rester etter fiskemiddagen. Andre typer fisk kan også brukes.
Ta gjerne med piroger i matpakka! Ekstra lettvint er det å lage pirogene med ferdig paideig.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Elt sammen deigen i food processor. Pakk den i plast, og la den hvile i kjøleskap i minst 30 minutter.
Kok uerfileten i lettsaltet vann i 4–5 minutter. Avkjøl.
Mos sammen fisk og poteter, og smak til med salt, pepper og olivenolje. Rør inn timian.
Del deigen i 6 jevnstore emner, og kjevle dem ut til ovale leiver, cirka 2 mm tykke. Fordel fyllet midt på deigemnene, og brett opp kanten rundt det hele til et fint mønster. Legg dem på bakepapir på stekeplate.
Stek pirogene midt i ovnen ved 180° i cirka 20 minutter, til de er gjennomstekte og gylne.