Piroger med uerbrandade Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
1t

Piroger med uerbrandade

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
1t

Piroger med uerbrandade

Piroger med uerbrandade av uerfilet, potet, olivenolje og hakket timian. Ta gjerne med piroger i matpakka! Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Gluten

Oppskrift

Vurdering

Brandade er en klassisk fransk rett, som lages av kokt klippfisk og moste poteter. Her bruker vi uer i stedet, og fyller det i ­piroger. Det tar litt tid å lage dem, men de kan ­fryses med godt resultat. Bruk gjerne rester etter ­fiskemiddagen. Andre typer fisk kan også brukes. Ta gjerne med piroger i matpakka! Ekstra lettvint er det å lage pirogene med ferdig paideig.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Fyll

150g
Uer(filet)
2stk
1ts
1ts
Timian(hakket)

Paideig

1ss
Vann(kaldt)

SLIK GJØR DU

  1. Elt sammen deigen i food processor. Pakk den i plast, og la den hvile i kjøleskap i minst 30 minutter.

  2. Kok uerfileten i lett­saltet vann i 4–5 minutter. Avkjøl.

  3. Mos sammen fisk og poteter, og smak til med salt, pepper og olivenolje. Rør inn timian.

  4. Del deigen i 6 jevnstore emner, og kjevle dem ut til ovale leiver, cirka 2 mm tykke. Fordel fyllet midt på deigemnene, og brett opp kanten rundt det hele til et fint mønster. Legg dem på bakepapir på stekeplate.

  5. Stek pirogene midt i ovnen ved 180° i cirka 20 minutter, til de er ­gjennomstekte og gylne.

Piroger med uerbrandade av uerfilet, potet, olivenolje og hakket timian. Ta gjerne med piroger i matpakka! Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Gluten

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN