Pistasiesalat Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
6min
totalt
20min

Pistasiesalat

nivå
Lett
aktiv
6min
totalt
20min

Pistasiesalat

Bruk gjerne frukt, nøtter og frø i sommersalater. Salaten blir friskere, og du får noe å tygge på. Foto: Bjørn Jacobsen

Oppskrift

Vurdering

Deilig salat med spennende dressing. Server gjerne spekeskinke eller røkt skinke til denne salaten.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
2stk
Paprika(gule)
1dl
Vann(kaldt)
1klype(r)
100g
1stk

SLIK GJØR DU

  1. Begynn med dressingen. Hell kokende vann over halvparten av pistasienøttene, og la dem trekke i vannet i et par minutter. Skyll og rens paprikaene og skjær dem i mindre biter.

  2. Del avokado i to, fjern steinen og ta ut kjøttet med en skje.

  3. Kjør ½ avokado og ½ paprika sammen med de utbløtte pistasienøttene i en food prosessor. Tilsett vann og rapsolje, og smak dressingen til med salt og sitronsaft.

  4. Hell kokende vann over sukkerertene, og la dem trekke i ca. 1 minutt. Skyll ertene i kaldt vann, og skjær dem i mindre biter. Skyll salaten, og snitt den og kålen fint. Skyll eplet, fjern kjernehuset, og skjær det i terninger.

  5. Bland kål med litt dressing, og bland i resten av det grønne sammen med avokado og paprika. Dryss med pistasienøtter, og server dressingen til salaten.

Bruk gjerne frukt, nøtter og frø i sommersalater. Salaten blir friskere, og du får noe å tygge på. Foto: Bjørn Jacobsen

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN