nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min
Pizzakrydret minestronesuppe
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min
Pizzakrydret minestronesuppe
Minestrone med pasta og pizzakrydder er italienske smaker på sitt aller beste.
DETTE TRENGER DU
PERSONER300g
Kjøttdeig(eller karbonadedeig)
1ss
Smør(eller olje til steking)
1klype(r)
1klype(r)
1stk
1stk
10dl
1.5stk
Kjøttbuljong(eller grønnsaksbuljong, terning)
500g
Tomat(knuste)
3ss
3ts
Grillkrydder(pizzakrydder)
75g
Pasta(små, f. eks sommerfugl)
1bunt
Kruspersille(eller andre urter, hakket)
SLIK GJØR DU
Stek kjøttdeigen med salt og pepper til den blir grynete, og hell det over i en gryte. Finhakk løk. Rens chili for frø og hinner og finhakk. Stek løk og chili og legg i gryten.
Pisk pannen ut med vannet og hell det over i gryten sammen med buljongterninger. Rør i knuste tomater, ketsjup, tomatpuré og pizzakrydder.
La suppen koke i 5–10 minutter. Tilsett pasta og fyll på med vann eller buljong.
Kok under lokk etter anvisning på pastapakken.
Smak på suppen. Det kan ta litt lengre tid enn om pastaen kokes i vann. Smak til med krydder om nødvendig. Strø over kryddergrønt, og server med ost og brød. Godt til er også en skje gresk eller tyrkisk yoghurt.