nivå
Middels
aktiv
45min
totalt
1t
Pizzapai
nivå
Middels
aktiv
45min
totalt
1t
Pizzapai
Denne pizzaen er enkel å lage. Lag en tapenade av champignon som «pizzasaus». I stedet for trøffelolje kan du bruke sitronolje, som gir en frisk smak. Start med en ferdig paibunn, eller lag en fra bunnen av.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Sett ovnen på 200° Lag tapenaden. Rens og finhakk champignoner. Skrell og finhakk løk og hvitløk.
Varm en panne med 2 ss olje og ha i champignonene og løken. Stek til det begynner å få farge. Hell soppen i en blender og kjør til en grovkornet røre. Smak til med salt, pepper og litt trøffelolje eller sitronolje. La tapenaden avkjøles.
Skyll pannen og varm den igjen. Legg i soppen og stek til væsken er fordampet. Smak til med salt og pepper. Del tomater i to og skjær purreløk i ringer.
Rull ut paideigen på bakepapir på en langpanne. Fordel sopp, tomater og purre over deigen og smuldre over blåmuggosten.
Stek paien i ca. 20 minutter til den har fin farge. Strø på urter og server med tapenaden.