Pølsebrød med kimchi og pinnekjøtt Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
10min

Pølsebrød med kimchi og pinnekjøtt

nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
10min

Pølsebrød med kimchi og pinnekjøtt

Pinnekjøtt i pølsebrød.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Skalldyr
Egg

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

1.7 (8 stemmer)
Ikke kast pinnekjøttet som er til overs! Med litt planlegging får du dette herremåltidet av restene. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
Pinnekjøtt(rester)
3stk
Kinakål(, grovhakket)
2stk
0.5stk
4ss

Marinade

5ss
Chilipulver(, helst koreansk)
2stk

Kimchimajones

1stk

SLIK GJØR DU

  1. Ha alle grønnsakene i en bolle og dryss over saltet. Kna saltet litt inn slik at grønnsakene begynner å slippe litt væske. La det stå en times tid. Hell så av overflødig væske. Husk å være nøye med hygienen!

  2. Kjør alle ingrediensene til marinaden med en stavmikser til en kornete, men jevn pure.

  3. Bland grønnsaker og marinade godt sammen. Ha blandingen over på sterile sylteglass. Bruke rene hender og dytt massen litt ned i glasset. Sett på lokk, og la kålen stå på benken i om lag 2 dager, slik at fermenteringsprosessen setter i gang. Dette merker du ved at det bobler lett i glasset og at det lukter lett syrlig.

  4. Sett så blandingen i kjøleskapet. Nå er den klar til servering, men smaken blir bedre om den får stå noen uker.

  5. Plukk pinnekjøttbiter og stek dem gylne i litt smør til kjøttet faller litt fra hverandre. Stek pølsebrød gylne på begge sider i litt smør.

  6. Fyll brødene med pinnekjøtt og kimchi, og server med en god majones og topp med finsnittet stangselleri. 

  7. Ta en liten neve kimchi og skvis ut saften. Hakk den i små biter og ha det over i en foodprosessor sammen med egg og sennep.

  8. Kjør det hele sammen til en eggete kimchirøre, og spe med oljen, litt etter litt. Smak til med salt. Alternativt kan du lage en chilimajones. 

Pinnekjøtt i pølsebrød.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Skalldyr
Egg

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

1.7 (8 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN