Pølsebrød med kimchi og pinnekjøtt
Pølsebrød med kimchi og pinnekjøtt
Pinnekjøtt i pølsebrød.
Foto: Mette MøllerDETTE TRENGER DU
PERSONERKimchimajones
SLIK GJØR DU
Ha alle grønnsakene i en bolle og dryss over saltet. Kna saltet litt inn slik at grønnsakene begynner å slippe litt væske. La det stå en times tid. Hell så av overflødig væske. Husk å være nøye med hygienen!
Kjør alle ingrediensene til marinaden med en stavmikser til en kornete, men jevn pure.
Bland grønnsaker og marinade godt sammen. Ha blandingen over på sterile sylteglass. Bruke rene hender og dytt massen litt ned i glasset. Sett på lokk, og la kålen stå på benken i om lag 2 dager, slik at fermenteringsprosessen setter i gang. Dette merker du ved at det bobler lett i glasset og at det lukter lett syrlig.
Sett så blandingen i kjøleskapet. Nå er den klar til servering, men smaken blir bedre om den får stå noen uker.
Plukk pinnekjøttbiter og stek dem gylne i litt smør til kjøttet faller litt fra hverandre. Stek pølsebrød gylne på begge sider i litt smør.
Fyll brødene med pinnekjøtt og kimchi, og server med en god majones og topp med finsnittet stangselleri.
Ta en liten neve kimchi og skvis ut saften. Hakk den i små biter og ha det over i en foodprosessor sammen med egg og sennep.
Kjør det hele sammen til en eggete kimchirøre, og spe med oljen, litt etter litt. Smak til med salt. Alternativt kan du lage en chilimajones.
Pinnekjøtt i pølsebrød.
Foto: Mette Møller