Ponzu-saus med chili og koriander
Ponzu-saus med chili og koriander
SMAKSBOMBE: Ponzusaus er en smakfull miks av salt soya, søt risvin og sur sitrus. Denne varianten får ekstra hete fra hakket chili, ingefær, hvitløk og koriander.
Foto: Bon Appetit / NTB ScanpixDETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Finhakk chili, mos eller press hvitløk og riv ingefæren.
Bland sammen alle de våte ingrediensene. Smak til med honning og grapefrukt, eventuelt sitron, til du får en fin balanse mellom søtt, salt og surt.
Bland i finhakket chili, hvitløk og ingefær.
Rør korianderbladene inn i sausen rett før servering. Blir de liggende for lenge, blir de lett slapp i konsistensen.
Plukk korianderblandene av ti-femten stilker og finhakk. Sett til side i en egen bolle.
Når vi bruker honning i stedet for mirin kan sausen fort bli litt tykk, så spe gjerne med vann, slik at du får en tyntflytende saus å dyppe sashimien i.
SMAKSBOMBE: Ponzusaus er en smakfull miks av salt soya, søt risvin og sur sitrus. Denne varianten får ekstra hete fra hakket chili, ingefær, hvitløk og koriander.
Foto: Bon Appetit / NTB Scanpix