Ponzu-saus med chili og koriander Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
5min
totalt
5min

Ponzu-saus med chili og koriander

nivå
Lett
aktiv
5min
totalt
5min

Ponzu-saus med chili og koriander

SMAKSBOMBE: Ponzusaus er en smakfull miks av salt soya, søt risvin og sur sitrus. Denne varianten får ekstra hete fra hakket chili, ingefær, hvitløk og koriander.

Foto: Bon Appetit / NTB Scanpix

Inneholder

Gluten

Oppskrift

elisabeth@dagbladet.no

Vurdering

2.8 (91 stemmer)
Den japanske sausen ponzu er fast følge til sashimi, tynne rå skiver av fisk og sjømat. Originalt er sausen en variasjon over kombinasjonen av salt soyasaus, søt risvin (mirin), og yuzu-juice, juicen av en sitrusfrukt som smaker som en mellomting av lime og grapefrukt. Disse ingrediensene kan være litt vanskelige å få fatt i i ordinære dagligvarebutikker, men heldigvis går det fint å bytte ut både mirin og yuzu. Du kan bruke søt sherry eller honning i stedet for mirin, og  sitron, lime, eller en blanding av disse, i stedet for yuzu. Denne porsjonen er nok til en forrett for fire.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
2ts
Honning(smak til)
4ss
Limesaft(Eventuelt blandet med grapefruktjuice)
1fedd
Hvitløk(Lite)
0.25stk

SLIK GJØR DU

  1. Finhakk chili, mos eller press hvitløk og riv ingefæren.

  2. Bland sammen alle de våte ingrediensene. Smak til med honning og grapefrukt, eventuelt sitron, til du får en fin balanse mellom søtt, salt og surt.

  3. Bland i finhakket chili, hvitløk og ingefær.

  4. Rør korianderbladene inn i sausen rett før servering. Blir de liggende for lenge, blir de lett slapp i konsistensen.

  5. Plukk korianderblandene av ti-femten stilker og finhakk. Sett til side i en egen bolle.

  6. Når vi bruker honning i stedet for mirin kan sausen fort bli litt tykk, så spe gjerne med vann, slik at du får en tyntflytende saus å dyppe sashimien i.

SMAKSBOMBE: Ponzusaus er en smakfull miks av salt soya, søt risvin og sur sitrus. Denne varianten får ekstra hete fra hakket chili, ingefær, hvitløk og koriander.

Foto: Bon Appetit / NTB Scanpix

Inneholder

Gluten

Oppskrift

elisabeth@dagbladet.no

Vurdering

2.8 (91 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN