nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min
Råkostsalat med quinoa
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min
Råkostsalat med quinoa
Denne enkle råkostsalaten metter godt som en lunsj eller passer som tilbehørssalat til middagen. Jeg bruker en spiralkutter på gulroten i denne oppskriften. Har du ikke det, kan du fint raspe gulroten på et grovt rivjern.Passer til kylling, lam og svinekjøtt.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Del rødkålen i to og skjær den i tynne skiver.
Lag tynne spiraler av gulroten med en spiralkutter. Bland avkjølt quinoa med rødkålen og gulroten. Smuldre fetaosten over salaten.
Finhakk mynten og bland den inn i salaten sammen med saften av en halv sitron og olivenolje. Smak til med salt og pepper.
Start med å koke quinoa, følg fremgangsmåte på pakken, eller kok med 1,5 deler vann til 1 del quinoa. Etter 15-20 minutter er quinoaen klar. Sett til avkjøling.
TIPS: For best resultat kan du riste quinoafrøene i varm panne med litt olje før du heller på vannet. Når frøene popper heller du på vannet, skrur ned temperaturen til middels, rører rundt og setter på lokk.