Råkostsalat med quinoa Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min

Råkostsalat med quinoa

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min

Råkostsalat med quinoa

Råkostsalat med quinoa og fetaost passer godt til kylling, lam og svinekjøtt. Foto: Anne Valeur

Inneholder

Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.7 (12 stemmer)
Denne enkle råkostsalaten metter godt som en lunsj eller passer som tilbehørssalat til middagen. Jeg bruker en spiralkutter på gulroten i denne oppskriften. Har du ikke det, kan du fint raspe gulroten på et grovt rivjern.Passer til kylling, lam og svinekjøtt.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1stk
Rødkål(liten)
4stk
1pakke(r)
1bunt
0.5stk
1klype(r)
1klype(r)

SLIK GJØR DU

  1. Del rødkålen i to og skjær den i tynne skiver.

  2. Lag tynne spiraler av gulroten med en spiralkutter. Bland avkjølt quinoa med rødkålen og gulroten. Smuldre fetaosten over salaten.

  3. Finhakk mynten og bland den inn i salaten sammen med saften av en halv sitron og olivenolje. Smak til med salt og pepper.

  4. Start med å koke quinoa, følg fremgangsmåte på pakken, eller kok med 1,5 deler vann til 1 del quinoa. Etter 15-20 minutter er quinoaen klar. Sett til avkjøling.

  5. TIPS: For best resultat kan du riste quinoafrøene i varm panne med litt olje før du heller på vannet. Når frøene popper heller du på vannet, skrur ned temperaturen til middels, rører rundt og setter på lokk.

Råkostsalat med quinoa og fetaost passer godt til kylling, lam og svinekjøtt. Foto: Anne Valeur

Inneholder

Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.7 (12 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN