Rekesuppe a la Ole Martin Alfsen
Rekesuppe a la Ole Martin Alfsen
RESTELUKSUS: Rekeskallet som ellers går rett i søppelet kan du lage supergod suppe på.
Foto: Shutterstock / NTB ScanpixDETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Varm opp en kjele med olje. Ha i rekeskall og fres godt på middels temperatur i 3-5 minutter til rekene tørker ut litt, uten at de blir brune/brent.
Tilsett tomatpuré, grønnsaker i små̊ terninger samt sitron og eventuelt annet krydder, og fres videre i ett minutt. Hell over brennevin, sett fyr på̊ og la det brenne ferdig før du tilsetter vin, vann eller fiskekraft så det dekker.
Kok opp mens du skummer av det hvite som stiger mot overflaten. Når det så koker, skru ned på̊ laveste bluss og la trekke i 15-20 minutter, sil så av.
TIPS: Suppa blir ekstra lekker om du pisker inn usaltet smør like før servering.
Tilsett fløte og kok inn til ønsket smak og konsistens. Hverdagsvarianten kan lages med melk og vanlig meljevning eller maisenna.
Til servering gjør det seg med litt rester av reker, rester av kokt/bakt/stekt fisk samt grønnsaker etter eget valg.
RESTELUKSUS: Rekeskallet som ellers går rett i søppelet kan du lage supergod suppe på.
Foto: Shutterstock / NTB Scanpix