nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
40min
Roastbiffsalat
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
40min
Roastbiffsalat
Kjøper du ferdigstekt roastbiff, er det enkelt å lage denne salaten med asiatisk smak. Men det er heller ikke vanskelig å steke roastbiffen selv.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Gni ca. 1 kg mørnet flatbiff eller mørbrad med 2 ts salt og ½ ts grovmalt pepper. Stek kjøttet raskt i litt smør i varm panne. Legg det over i ildfast form og hell i litt vann. Stikk et steketermometer i kjøttet og stek ved 125º til termometeret viser 55º for rødt kjøtt og 60º for rosa kjøtt. Steketiden er avhengig av roastbiffens tykkelse. La kjøttet hvile i ca. 20 minutter før oppskjæring.
Bland sammen ingrediensene til dressingen og smak den til.
Fordel roastbiffskivene på et fat og hell dressingen over skivene.
Pynt med frisk koriander og noen limebåter.
La gjerne fatet stå kjølig en times tid før servering. Brød er godt til.