Rødbetlasagne
Rødbetlasagne
DETTE TRENGER DU
PERSONERHvit saus
SLIK GJØR DU
Sett ovnen på 225°. Kok rødbeter «al dente» i lett saltet vann, 35–55 minutter avhengig av rødbetenes størrelse. Avkjøl. Skrell rødbetene og skjær dem i middels store båter.
Vask purreløken godt. Skjær i skiver som stekes myke i litt smør i en stekepanne i noen minutter uten at det tar farge. Strø på salt og pepper.
Riv osten til sausen. Smelt smøret i en kjele. Rør i melet og pisk så melken godt inn. La sausen koke på svak varme i ca. 5 minutter. Tilsett salt, pepper og revet ost.
Hell litt saus i bunnen av en smurt, ildfast form, ca. 20 cm X 30 cm. Legg på et lag lasagneplater. Legg på stekt purreløk og rødbetbåter og saus.
Topp lasagnen med saus og skiver av chevré. Stek i 25–30 minutter på nederste rille i ovnen til lasagnen har fin farge og chèvren har smeltet.
Pynt med fersk timian. Server med en salat.