nivå
Lett
aktiv
1t
totalt
1t 30min
Rødbetpizza med sitron- og basilikumolje
nivå
Lett
aktiv
1t
totalt
1t 30min
Rødbetpizza med sitron- og basilikumolje
Lei av den vanlige pizzaen? Prøv denne spennende varianten!
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Sett ovnen på 250°. Kok rødbetene «al dente» i 30–45 minutter, avhengig av størrelsen. Skrell og skjær dem i tynne skiver.
Skjær bacon i biter og stek det sprøtt i stekepanne.
Rør sammen olivenolje, sitronskall. basilikum, hvitløk og salt i en skål.
Rull ut pizzadeigen på bakepapiret i en langpanne. Legg de tynne skivene med rødbeter utover i tre lengder. Trykk kanten inn mot rødbetene.
Pensle betene med urteoljen (behold litt av oljen til serveringen). Strø over bacon og gresskarfrø.
Stek midt i ovnen i ca. 15 minutter til deigen har fin farge.
Pisk crème fraîche luftig og legg på pizzaen. Drypp på oljen og pynt med basilikum og flaksalt.