nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
24t
Rugbiter med rosiner
nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
24t
Rugbiter med rosiner
Rug og rosiner er fine smaker sammen. Med en god ost eller leverpostei er disse rundstykkene knallgode! Er du ikke spesielt glad i rosiner, er det bare å sløyfe dem.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Bland gjær, vann, sirup, salt, siktet rugmel og grovt rugmel i en kjøkkenmaskin. Arbeid inn hvetemelet, litt av gangen, og elt deigen smidig i 5–10 minutter. Bland i rosiner. Legg plast over bakebollen og sett kjølig natten over.
Ta deigen opp på bakebordet. Del i 2 biter og form til lengder. Skjær i 10–12 biter per lengde og legg dem på bakepapir på stekeplate. Etterhev i 40–50 minutter.
Sett ovnen på 225°. Stek på nederst rille i ovnen i 15–20 minutter. Avkjøl på rist. Rugbitene kan fryses. Tin og varm dem litt før servering.