Rugbiter med rosiner
Rugbiter med rosiner Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
24t

Rugbiter med rosiner

nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
24t

Rugbiter med rosiner

Lag bollene på fredagskvelden, så steker du deg ferske frokostrundstykker på lørdagsmorgenen! Foto: Ulf Svensson

Inneholder

Gluten

Oppskrift

Vurdering

Rug og rosiner er fine smaker sammen. Med en god ost eller leverpostei er disse rundstykkene knallgode! Er du ikke spesielt glad i rosiner, er det bare å sløyfe dem.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
5dl
Vann(kaldt)
2ts
3dl
Rugmel(siktet)
1dl
1.5dl

SLIK GJØR DU

  1. Bland gjær, vann, sirup, salt, siktet rugmel og grovt rugmel i en kjøkkenmaskin. Arbeid inn hvetemelet, litt av gangen, og elt deigen smidig i 5–10 minutter. Bland i rosiner. Legg plast over bakebollen og sett kjølig natten over.

  2. Ta deigen opp på bakebordet. Del i 2 biter og form til lengder. Skjær i 10–12 biter per lengde og legg dem på bakepapir på stekeplate. Etterhev i 40–50 minutter.

  3. Sett ovnen på 225°. Stek på nederst rille i ovnen i 15–20 minutter. Avkjøl på rist. Rug­bitene kan fryses. Tin og varm dem litt før servering.

Lag bollene på fredagskvelden, så steker du deg ferske frokostrundstykker på lørdagsmorgenen! Foto: Ulf Svensson

Inneholder

Gluten

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN