nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
25min
Safranris med pølse og mynteyoghurt
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
25min
Safranris med pølse og mynteyoghurt
Pølsemiddag er herlig. Utvalget av pølser er stort, så kjøp din favoritt. Kok gjerne en stor porsjon ris dagen før og bruk rester i denne retten. I stedet for safran kan du bruk gurkemeie for å farge risen gul.
DETTE TRENGER DU
PERSONER1stk
Paprika(rød)
1stk
1stk
25g
Purreløk(ca. 5 cm )
3fedd
3ss
10dl
Basmatiris(ferdig kokt - kald)
0.5g
Safran(evt. 0.5 ts gurkemeie)
1klype(r)
1klype(r)
20g
4stk
Pølse(gjerne sterk, evt. chorizo)
SLIK GJØR DU
Rens paprika og skjær i mindre biter. Kjern ut og finhakk chili. Del løk og purre i skiver. Grovhakk hvitløken.
Varm opp litt olje i en stekepanne og la risen bli varm på middels varme sammen med chili, løk, purreløk og hvitløk. Tilsett safran eller gurkemeie og la det steke med under omrøring i 7–10 minutter. Smak til med salt og pepper. Bland i rucola.
Del pølsene i to på langs og stek i olje til de får fin farge.
Skrell agurk og skjær i små biter. Bland med mynte og yoghurt. Smak til med honning.
Server risen med stekt pølse, mynteyoghurt og litt revet sitronskall. Pynt med en myntekvist.