Saftige bærbrød Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
1t 30min
totalt
2t

Saftige bærbrød

nivå
Middels
aktiv
1t 30min
totalt
2t

Saftige bærbrød

Deilig brød med bær! Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

Dette er en stor porsjon. Du kan derfor gjerne halvere mengden når du baker, og få to brød. Rosiner og tyttebær gir smak og saftighet i brødet. Det er godt til ost. ca 4 brød.   

DETTE TRENGER DU

PERSONER
3dl
6dl
1pakke(r)
Gjær(1 pakke)
2dl
Hvetemel(helkorn hvete)
2dl
Tyttebær(enten syltetøy eller hele bær)
1ss
1stk
Vann(til pensling)

SLIK GJØR DU

  1. Bruk halvparten av vannet til å legge i bløt helkorn og rosiner. La det gjerne stå noen timer. Smelt smøret og lunk melken sammen med resten av vannet til ca. 37°.

    Rør ut gjæren i denne blandingen. Tilsett helkornblandingen, rør inn kli og hvetemel sammen med saltet. Elt deigen til den blir passe fast, ikke klisser og den knapt slipper bollekanten. Sett deigen til heving tildekket på lunt sted i ca. 30 min.

    Ta deigen på bakebordet og del den i fire. Kna deig-emnene godt og form brød, runde eller avlange. Legg dem på stekeplate dekket med bakepapir og hev under plast i ca. 30 min.

    Pensle med vann, skjær snitt i brødene med skarp kniv og stek dem på 200° i ca. 30 min. Avkjøl på rist.

Deilig brød med bær! Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose
Gluten

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN