Salat med koriandersaus  Oppskrift
nivå
Lett
totalt
2t 10min

Salat med koriandersaus

nivå
Lett
totalt
2t 10min

Salat med koriandersaus

Deilig glutenfri salat med ceviche og koriandersaus. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.6 (9 stemmer)
Ceviche er en søramerikansk rett med fisk eller skalldyr som marineres i lime og krydder og spises rå. (Salmalaks kan brukes fersk, mens annen laksefilet bør fryses i minst to døgn.) Quinoafrøene er proteinrike og har høy ernæringsmessig verdi, og de er glutenfrie. Så denne retten er et glutenfritt alternativ. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
400g
Laks(filet, uten skinn og bein)
250g
Mango(i terninger)
3stk
Lime(saften)
1ts
1ts
Sambal oelek(chilipasta)
1l
Salat(bland gjerne flere sorter)

Dressing

2dl
Yoghurt(matyoghurt)
1dl
Koriander(frisk, hakket)
1krm

SLIK GJØR DU

  1. Tin laksen, hvis du ikke bruker salma. Skjær fisken i strimler.

  2. Bland limesaft, salt og sambal oelek i en skål. Legg i laksen og rør rundt. La det stå kaldt i 2 timer.

  3. Kok quinoa i grønnsak-buljong, som anvist på pakken og avkjøl.

  4. Bland sammen dressingen og smak den til.

  5. Skjær fennikel i strimler og bland med mango og salat. ­Anrett på fat. Fordel laksen på salaten.

  6. Server med dressingen til.

Deilig glutenfri salat med ceviche og koriandersaus. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk
Laktose

Oppskrift

Vurdering

2.6 (9 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN