nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
30min
Salat med løk og oljebakt laks
nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
30min
Salat med løk og oljebakt laks
Enkel rett med laks og potet i hovedrollen.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Sett stekeovnen på 70°.
Kok potetene møre i lettsaltet vann. Skyll potetene i kaldt vann når de er ferdig for å stoppe kokeprosessen. Skjær vårløken i biter på skrå, crika 2 cm. Riv skallet av sitronene og press ut saften.
Skjær laksen i serveringsstykker, dryss over litt salt og legg dem i en ildfast form. Hell over rapsolje, sitronsaften og dryss over skallet fra sitron. Vend godt sammen og sett formen i stekeovnen ved 70° i crika 15 minutter.
Lag salaten: Varm opp vann og smør i en kjele. Rør godt rundt slik at smøret emulgerer i vannet. Del de kokte potetene i to og varm dem i smørvannet sammen med finsnittet vårløk.
Når fisken er ferdig, anrettes den sammen med Gulløye-salaten på en tallerken, strø over litt grovt salt før servering.