Salat med løk og oljebakt laks Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
30min

Salat med løk og oljebakt laks

nivå
Lett
aktiv
25min
totalt
30min

Salat med løk og oljebakt laks

Lun Gulløye-salat med løk og oljebakt laks er en lekker forrett eller smårett. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk

Oppskrift

Vurdering

Enkel rett med laks og potet i hovedrollen.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
200g
Laks(filet)
1stk
1dl
1klype(r)

SLIK GJØR DU

  1. Sett stekeovnen på 70°.

  2. Kok potetene møre i lettsaltet vann. Skyll potetene i kaldt vann når de er ferdig for å stoppe kokeprosessen. Skjær vårløken i biter på skrå, crika 2 cm. Riv skallet av sitronene og press ut saften.

  3. Skjær laksen i serveringsstykker, dryss over litt salt og legg dem i en ildfast form. Hell over rapsolje, sitronsaften og dryss over skallet fra sitron. Vend godt sammen og sett formen i stekeovnen ved 70° i crika 15 minutter.

  4. Lag salaten: Varm opp vann og smør i en kjele. Rør godt rundt slik at smøret emulgerer i vannet. Del de kokte potetene i to og varm dem i smørvannet sammen med finsnittet vårløk.

  5. Når fisken er ferdig, anrettes den sammen med Gulløye-salaten på en tallerken, strø over litt grovt salt før servering.

Lun Gulløye-salat med løk og oljebakt laks er en lekker forrett eller smårett. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN