nivå
Lett
totalt
20min
Salat niçoise med ansjos og tunfisk
nivå
Lett
totalt
20min
Salat niçoise med ansjos og tunfisk
Denne klassiske franske salaten smaker aller best på en fortausrestaurant i Nice, men med gode råvarer lager du en god variant hjemme også.
DETTE TRENGER DU
PERSONER1pakke(r)
6stk
1pakke(r)
2boks(er)
1boks(er)
4stk
Egg(kokte)
1glass
Oliven(sorte, lite glass)
0.5stk
2ts
1ts
1dl
4ss
Kruspersille(hakket)
SLIK GJØR DU
Anrett grønn salat på et fat. Skjær opp tomatene i fine skiver eller båter og legg oppå salaten.
Forvell de grønne bønnene og legg dem på salaten. Tunfisk, ansjosfileter, egg, oliven og rødløk i tynne skiver danderes oppå.
Bland sammen sennep, eddik og olje til en dressing og hell over salaten. Dryss persille over til slutt.