nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
20min
Sei i grønn saus
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
20min
Sei i grønn saus
Enkel hverdagsrett laget i stekepanne. Her har du ferdig middag fortere enn potetene koker. Seien er gråere i kjøttet en torsken, men har mer smak og tåler godt litt ekstra krydring.
DETTE TRENGER DU
PERSONER700g
Sei(uten skinn og bein)
2fedd
1bunt
2ss
Bladpersille(hakket)
2ss
1dl
0.5stk
1ss
Hvitvinseddik(evt. sherryeddik)
1ts
1klype(r)
SLIK GJØR DU
Skjær fisken i fire store porsjonsstykker.
Rens og finsnitt hvitløk og vårløk, og fres det i olje til hvitløken er myk. Pass varmen så hvitløken ikke blir brun. Tilsett persille, hell i vann med fiskebuljong og eddik, og kok opp.
Legg i fisken, dryss på salt og kajennepepper, legg på lokk og la fisken småsurre til den er gjennomkokt, ca. 8 minutter.
Server retten, gjerne i pannen, med poteter og tomatsalat.