Sei i grønn saus Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
20min

Sei i grønn saus

nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
20min

Sei i grønn saus

Sei kokt i grønn saus av hvitløk, vårløk, persille, fiskebuljong og eddik. Server med kokte poteter. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk

Oppskrift

Vurdering

5 (1 stemmer)
Enkel hverdagsrett laget i stekepanne. Her har du ferdig middag fortere enn potetene koker. Seien er gråere i kjøttet en torsken, men har mer smak og tåler godt litt ekstra krydring.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
700g
Sei(uten skinn og bein)
2ss
Bladpersille(hakket)
1dl
1ss
Hvitvinseddik(evt. sherryeddik)
1ts
1klype(r)

SLIK GJØR DU

  1. Skjær fisken i fire store porsjonsstykker.

  2. Rens og finsnitt hvitløk og vårløk, og fres det i olje til hvitløken er myk. Pass varmen så hvitløken ikke blir brun. Tilsett persille, hell i vann med fiskebuljong og eddik, og kok opp.

  3. Legg i fisken, dryss på salt og kajennepepper, legg på lokk og la fisken småsurre til den er gjennomkokt, ca. 8 minutter.

  4. Server retten, gjerne i pannen, med poteter og tomatsalat.

Sei kokt i grønn saus av hvitløk, vårløk, persille, fiskebuljong og eddik. Server med kokte poteter. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Fisk

Oppskrift

Vurdering

5 (1 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN