nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min
Sellerirotpure
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
30min
Sellerirotpure
SELLERIROT: Nydelig tilbehør til høstens lam og vilt.
Foto: Mette Møller
Røtter og beter er blitt populært. De beste restauranter har egne retter med beter, med jordskokk og med selleri- og persillerot.
Å lage pure er veldig enkelt. Det er bare å koke sellerirotbitene møre i like deler melk og vann, og la dem dampe av litt før du moser den og krydrer. Når du skal lage en glatt og fin puré er det lurt å bruke en god kjøkkenmaskin. Dette er nydelig tilbehør til både høstens lam og vilt.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Skrell sellerirota, og skjær den i biter. Ha alt over i en kjele.
Hell på like deler melk og fløte, og fyll på med litt vann til det dekker. Kok uten lokk til sellerirota er mør, hell av væska og la den stå og dampe av litt.
Løft sellerirota over i en kjøkkenmaskin, ha på litt av væska og kjør på full guffe til pureen er glatt og kremete. Juster med væska ettersom hvor tykk du vil ha pureen din.
Ha i litt smør og smak til med salt og eventuelt nykvernet pepper. Server med et dryss finhakket gressløk på toppen.
SELLERIROT: Nydelig tilbehør til høstens lam og vilt.
Foto: Mette Møller