Sirupsbrød Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
1t 15min

Sirupsbrød

nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
1t 15min

Sirupsbrød

Smakfullt sirupbrød med smakt til med ingefær og pomerans. Foto: All Over Press

Inneholder

Gluten

Oppskrift

Vurdering

2.3 (74 stemmer)
Sirupsbrødene er smakt til med ingefær og pomerans. Bank under brødene for å sjekke at de er ferdig stekt. Det skal høres en hul lyd.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
5dl
Vann(lunkent)
1ts
1ss
3dl
Rugmel(siktet)
1ss
Vann(kaldt)

SLIK GJØR DU

  1. Smuldre gjæren i en bakebolle, tilsett vannet og rør ut gjæren. Tilsett sirup, pomerans, ingefær, salt og rosiner.

  2. Bland i rugmelet. Tilsett hvetemel, litt av gangen, og kna godt mellom hver gang til en smidig deig som knapt slipper bakebollen.

  3. Sett deigen til heving på et lunt sted, tildekket med plast, i ca. 35 minutter.

  4. Ta deigen på melet bakebord og del i to like store deler. Form til avlange brød, og legg dem på bakepapir på stekeplate.

  5. Stek brødene på nederste rille i ovnen ved 225° i 30–35 minutter.

  6. Avkjøl brødene på rist under et håndkle.

Smakfullt sirupbrød med smakt til med ingefær og pomerans. Foto: All Over Press

Inneholder

Gluten

Oppskrift

Vurdering

2.3 (74 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN