nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
1t 15min
Sirupsbrød
nivå
Lett
aktiv
30min
totalt
1t 15min
Sirupsbrød
Sirupsbrødene er smakt til med ingefær og pomerans. Bank under brødene for å sjekke at de er ferdig stekt. Det skal høres en hul lyd.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Smuldre gjæren i en bakebolle, tilsett vannet og rør ut gjæren. Tilsett sirup, pomerans, ingefær, salt og rosiner.
Bland i rugmelet. Tilsett hvetemel, litt av gangen, og kna godt mellom hver gang til en smidig deig som knapt slipper bakebollen.
Sett deigen til heving på et lunt sted, tildekket med plast, i ca. 35 minutter.
Ta deigen på melet bakebord og del i to like store deler. Form til avlange brød, og legg dem på bakepapir på stekeplate.
Stek brødene på nederste rille i ovnen ved 225° i 30–35 minutter.
Avkjøl brødene på rist under et håndkle.