Skinkeform med ovnsbakte tomater
Skinkeform med ovnsbakte tomater Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
45min
totalt
1t

Skinkeform med ovnsbakte tomater

nivå
Middels
aktiv
45min
totalt
1t

Skinkeform med ovnsbakte tomater

I denne retten, som er toppet med bacon og brødkrutonger, er det mange gode smaker. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

Brødkrutonger lager du raskt ved å dele brødskiver, gjerne loff uten skorpe, i biter. Stek dem i litt olivenolje, gjerne med hakket hvitløk i stekepanne til de blir gylne og sprø. Avkjøl. Dette er en fin måte å bruke rester av brød på.

DETTE TRENGER DU

PERSONER

Topping

140g
Bacon(sprøstekt)
300g
Skinke(røkt, i skiver)
1klype(r)
2ts
Sitron(revet skall)
1ss
Rapsolje(til steking)
1klype(r)
1klype(r)
1stk
1stk
Eple(syrlig)

Saus

2ss
Gressløk(eller vårløk, hakket)
150g

SLIK GJØR DU

  1. Sett ovnen på 175º.

  2. Legg tomatene i en ildfast form og hell på olivenolje. Strø over flaksalt og revet sitronskall. La det stå i ovnen i ca. 30 minutter.

  3. Skrell persillerøttene og skjær i tynne skiver. Stek dem myke i rapsolje. Strø på salt og pepper. Del eplet i biter.

  4. Skrell løken og skjær den i supertynne skiver.

  5. Legg skinkeskiver lagvis med persillerot, løk og eple i en smurt, ildfast form.

  6. Rør sammen fløte og gressløk, eller vårløk, til fløten blir fyldig. Riv ost, bland i sausen og la den smelte. Smak til med salt og pepper. Hell sausen over skinke og grønnsaker i formen. Ta tomatene ut av ovnen.

  7. Øk varmen til 225º. Stek gratengen i ovnen i ca. 15 minutter til den får fin farge.

  8. Legg tomater i formen ved siden av skinken. Strø på brødkrutonger, sprøstekt bacon og gressløk. Server straks med godt brød.

I denne retten, som er toppet med bacon og brødkrutonger, er det mange gode smaker. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN