Skinkeform med ovnsbakte tomater Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
45min
totalt
1t

Skinkeform med ovnsbakte tomater

nivå
Middels
aktiv
45min
totalt
1t

Skinkeform med ovnsbakte tomater

I denne retten, som er toppet med bacon og brødkrutonger, er det mange gode smaker. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

Brødkrutonger lager du raskt ved å dele brødskiver, gjerne loff uten skorpe, i biter. Stek dem i litt olivenolje, gjerne med hakket hvitløk i stekepanne til de blir gylne og sprø. Avkjøl. Dette er en fin måte å bruke rester av brød på.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
300g
Skinke(røkt, i skiver)
1klype(r)
2ts
Sitron(revet skall)
1ss
Rapsolje(til steking)
1klype(r)
1klype(r)
1stk
1stk
Eple(syrlig)

Saus

2ss
Gressløk(eller vårløk, hakket)
150g

Topping

140g
Bacon(sprøstekt)

SLIK GJØR DU

  1. Sett ovnen på 175º.

  2. Legg tomatene i en ildfast form og hell på olivenolje. Strø over flaksalt og revet sitronskall. La det stå i ovnen i ca. 30 minutter.

  3. Skrell persillerøttene og skjær i tynne skiver. Stek dem myke i rapsolje. Strø på salt og pepper. Del eplet i biter.

  4. Skrell løken og skjær den i supertynne skiver.

  5. Legg skinkeskiver lagvis med persillerot, løk og eple i en smurt, ildfast form.

  6. Rør sammen fløte og gressløk, eller vårløk, til fløten blir fyldig. Riv ost, bland i sausen og la den smelte. Smak til med salt og pepper. Hell sausen over skinke og grønnsaker i formen. Ta tomatene ut av ovnen.

  7. Øk varmen til 225º. Stek gratengen i ovnen i ca. 15 minutter til den får fin farge.

  8. Legg tomater i formen ved siden av skinken. Strø på brødkrutonger, sprøstekt bacon og gressløk. Server straks med godt brød.

I denne retten, som er toppet med bacon og brødkrutonger, er det mange gode smaker. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Laktose

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN