Skinkeform med ovnsbakte tomater
Skinkeform med ovnsbakte tomater
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Sett ovnen på 175º.
Legg tomatene i en ildfast form og hell på olivenolje. Strø over flaksalt og revet sitronskall. La det stå i ovnen i ca. 30 minutter.
Skrell persillerøttene og skjær i tynne skiver. Stek dem myke i rapsolje. Strø på salt og pepper. Del eplet i biter.
Skrell løken og skjær den i supertynne skiver.
Legg skinkeskiver lagvis med persillerot, løk og eple i en smurt, ildfast form.
Rør sammen fløte og gressløk, eller vårløk, til fløten blir fyldig. Riv ost, bland i sausen og la den smelte. Smak til med salt og pepper. Hell sausen over skinke og grønnsaker i formen. Ta tomatene ut av ovnen.
Øk varmen til 225º. Stek gratengen i ovnen i ca. 15 minutter til den får fin farge.
Legg tomater i formen ved siden av skinken. Strø på brødkrutonger, sprøstekt bacon og gressløk. Server straks med godt brød.