Små lammekoteletter med Taboulè Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
1t

Små lammekoteletter med Taboulè

nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
1t

Små lammekoteletter med Taboulè

Lammekoteletter med libanesisk salat av bulgur, chili, tomat og persille. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten

Oppskrift

Vurdering

2.5 (1 stemmer)
Små, lekre koteletter er ­delikat å servere med denne libanesiske salaten.  

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1ts
1ss
Margarin(til steking)

Taboulè

1dl
Fullkornsbulgur(kan byttes ut med byggris eller hveteris)
2dl
1bunt
0.5stk
1stk
1ts

SLIK GJØR DU

  1. Salte og pepre kjøttet, og brun det raskt i en stekepanne.

  2. Legg kjøttet over i en ildfast form. Stikk inn et steketermometer. Stekes på 125º i ca. 20 minutter. Tas ut når ­steketermometeret viser 65-70º kjernetemperatur. La kjøttet hvile før det skjæres opp.

  3. Bløtlegg bulguren i vann i 10 minutter, eller etter anvisningen på pakken. Skyll i kaldt vann og ha det over i et dørslag. Press ut alt vannet med en sleiv eller skje. Eller kok byggris etter anvisning på pakken.

  4. Vask og rens persillen og mynten fri for stilker. Finhakk persille, mynte, chili og løk. Del tomaten i små terninger. Bland alle ingrediensene. Smak til med pepper og salt.

Lammekoteletter med libanesisk salat av bulgur, chili, tomat og persille. Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten

Oppskrift

Vurdering

2.5 (1 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN