![Smørbakte reker Oppskrift](https://www.oppskrift.no/bilder/c/xl/1/fa2112ad-smorbakte-reker.jpg)
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
20min
Smørbakte reker
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
20min
Smørbakte reker
NYE SMAKER: Vi har verdens beste reker, men spiser dem på samme måte hver gang. Prøv å legge rekene i gryta med krydder neste gang.
Foto: Mette RandemFunker bare med rå reker. Utsetter du kokte reker for samme behandling, blir de bare gummiaktige og seige. Du kan også bruke rå kjempereker (som i Norge selges som scampi), men husk at mange av disse er miljøverstinger — se etter MSC eller ASC-sertifisering. Server med masse godt brød.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Forvarm en tjukk ildfast form i ovnen ved 250 grader. (Du kan også bruke en liten, tjukk jerngryte.)
Ha alle ingrediensene klare, for når du først er i gang, går det fort.
Ta ut den ildfaste formen, ha i smør og når det begynner å frese, ha i hvitløk, paprika og chili.
Vend inn rekene og snu på dem, så de får stekt/kokt i smøret
Krydre med paprikapulver, eventuelt også noen friske urter.
NYE SMAKER: Vi har verdens beste reker, men spiser dem på samme måte hver gang. Prøv å legge rekene i gryta med krydder neste gang.
Foto: Mette Randem