nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
20min
Smørbakte reker
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
20min
Smørbakte reker
Funker bare med rå reker. Utsetter du kokte reker for samme behandling, blir de bare gummiaktige og seige. Du kan også bruke rå kjempereker (som i Norge selges som scampi), men husk at mange av disse er miljøverstinger — se etter MSC eller ASC-sertifisering. Server med masse godt brød.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Forvarm en tjukk ildfast form i ovnen ved 250 grader. (Du kan også bruke en liten, tjukk jerngryte.)
Ha alle ingrediensene klare, for når du først er i gang, går det fort.
Ta ut den ildfaste formen, ha i smør og når det begynner å frese, ha i hvitløk, paprika og chili.
Vend inn rekene og snu på dem, så de får stekt/kokt i smøret
Krydre med paprikapulver, eventuelt også noen friske urter.