Smørbrød med fiskepudding og reker
Smørbrød med fiskepudding og reker
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Skjær fersk og kjøleskapskald fiskefilet i grove biter, og kjør den i kjøkkenmaskin til en smidig fiskedeig.
Pisk egget lett sammen, og rør det inn. Bland inn mel, salt og pepper og sitronsaft.
Tilsett melk eller fløte, eller litt av begge deler, litt og litt av gangen. Pass på at melk og farse har samme temperatur før du blander. All væske må være skikkelig innkjørt før ny blir tilsatt.
Kjør fiskefarsen så fin og glatt som mulig i kjøkkenmaskin, og ha i litt ekstra pepper og en knivspiss sennep. Her kan du også gjerne bytte ut all melka i farsen med fløte.
Pensle ei form, eventuelt flere porsjonsformer, med smeltet smør. Fordel farsen i formene.
Varm opp ei langpanne med vann og stek fiskepuddingen i vannbad på 125 grader i 30 minutter.
Til smørbrødene serverer Brimi fiskepuddingen avkjølt og skåret i fine skiver. Fordel reker, gjerne blandet i litt majones med dill, og lakserogn oppå fiskepuddingen. Pynt med grønne erter, salat, agurk og kokte egg. Dette smaker kjempegodt!