Smørbrød med fiskepudding og reker Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
1t

Smørbrød med fiskepudding og reker

nivå
Middels
aktiv
30min
totalt
1t

Smørbrød med fiskepudding og reker

Brimi serverer sin nylagde fiskepudding med reker og lakserogn. Foto: Mette Møller

Inneholder

Fisk
Gluten
Egg
Laktose
Skalldyr

Oppskrift

Vurdering

3 (9 stemmer)
Fiskepudding serveres på mange måter. Hvit saus er en klassiker, gjerne blandet med erter og asparges. Her serverer Brimi sin nylagde fiskepudding sammen med reker og lakserogn. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
500g
Hyse (kolje)(renskåret filet, sei og torsk kan også brukes)
2ts
1.5ss
Hvetemel(kan sløyfes)
1stk
Egg(kan sløyfes)
4dl
Melk(eller fløte)
1klype(r)
1bunt
Reker(ferske)
1glass
Rogn(laks)
1pakke(r)
1pakke(r)
1stk

SLIK GJØR DU

  1. Skjær fersk og kjøleskapskald fiskefilet i grove biter, og kjør den i kjøkkenmaskin til en smidig fiskedeig. 

  2. Pisk egget lett sammen, og rør det inn. Bland inn mel, salt og pepper og sitronsaft. 

  3. Tilsett melk eller fløte, eller litt av begge deler, litt og litt av gangen. Pass på at melk og farse har samme temperatur før du blander. All væske må være skikkelig innkjørt før ny blir tilsatt.

  4. Kjør fiskefarsen så fin og glatt som mulig i kjøkkenmaskin, og ha i litt ekstra pepper og en knivspiss sennep. Her kan du også gjerne bytte ut all melka i farsen med fløte. 

  5. Pensle ei form, eventuelt flere porsjonsformer, med smeltet smør. Fordel farsen i formene. 

  6. Varm opp ei langpanne med vann og stek fiskepuddingen i vannbad på 125 grader i 30 minutter. 

  7. Til smørbrødene serverer Brimi fiskepuddingen avkjølt og skåret i fine skiver. Fordel reker, gjerne blandet i litt majones med dill, og lakserogn oppå fiskepuddingen. Pynt med grønne erter, salat, agurk og kokte egg. Dette smaker kjempegodt!

Brimi serverer sin nylagde fiskepudding med reker og lakserogn. Foto: Mette Møller

Inneholder

Fisk
Gluten
Egg
Laktose
Skalldyr

Oppskrift

Vurdering

3 (9 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN