Smørdampet nykål med lodderogn Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
20min

Smørdampet nykål med lodderogn

nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
20min

Smørdampet nykål med lodderogn

Nydelig sommermat som du lager ferdig på ti minutter. Foto: Mette Møller

Inneholder

Fisk

Oppskrift

Vurdering

Dette er nydelig sommermat som du lager ferdig på ti minutter. Smørdampet kål bør serveres straks, og passer til nesten alle middager. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER

SLIK GJØR DU

  1. Skyll kålen, fjern stygge blader og fjern stilken. 

  2. Del kålen i fire båter. Kok opp vann, smør og litt salt, og legg kålen i smørvannet. Damp den under lokk i 3-4 minutter, løft ut og renn av. Pass på å ikke dampe for lenge, da mister kålen den fine sprøheten. 

  3. Fordel de ferdigdampede kålbladene utover et fat, legg på litt lodderogn og kvern over svart pepper. Strø over litt gressløk til slutt.

Nydelig sommermat som du lager ferdig på ti minutter. Foto: Mette Møller

Inneholder

Fisk

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN