nivå
Lett
aktiv
5min
totalt
10min
Smørkokt kinakål med varmrøkt ørret
nivå
Lett
aktiv
5min
totalt
10min
Smørkokt kinakål med varmrøkt ørret
UNDERVURDERT: Kinakål smaker godt både dampet og kokt.
Foto: Mette MøllerKinakålen smaker aller best når den er kokt eller dampet, og denne varianten med varmrøkt ørret og rømme er et raskt og nydelig sommermåltid.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Plukk bladene av kålen og kok opp vann og smør i en kjele.
Trekk bladene ett lite minutt i smørvannet. Kålen smaker best når bladene fortsatt er litt sprø.
Rør sammen rømme og masse finhakket dill. Smak til med litt salt og pepper.
Smuldre den varmrøkte ørreten med hendene, og bland den inn i rømmen. Fordel rømmen over den nykokte kinakålen, strø over ekstra dill og server.
UNDERVURDERT: Kinakål smaker godt både dampet og kokt.
Foto: Mette Møller