Smørkokt kinakål med varmrøkt ørret Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
5min
totalt
10min

Smørkokt kinakål med varmrøkt ørret

nivå
Lett
aktiv
5min
totalt
10min

Smørkokt kinakål med varmrøkt ørret

UNDERVURDERT: Kinakål smaker godt både dampet og kokt.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Laktose
Fisk

Oppskrift

Vurdering

Kinakålen smaker aller best når den er kokt eller dampet, og denne varianten med varmrøkt ørret og rømme er et raskt og nydelig sommermåltid. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
2dl
2dl
Seterrømme(eller lettrømme)
1bunt
300g
Ørret(varmrøkt, evt laks)

SLIK GJØR DU

  1. Plukk bladene av kålen og kok opp vann og smør i en kjele. 

  2. Trekk bladene ett lite minutt i smørvannet. Kålen smaker best når bladene fortsatt er litt sprø.   

  3. Rør sammen rømme og masse finhakket dill. Smak til med litt salt og pepper. 

  4. Smuldre den varmrøkte ørreten med hendene, og bland den inn i rømmen. Fordel rømmen over den nykokte kinakålen, strø over ekstra dill og server.

UNDERVURDERT: Kinakål smaker godt både dampet og kokt.

Foto: Mette Møller

Inneholder

Laktose
Fisk

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN