nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
45min
Smørstekte jordskokker med salvie og appelsin
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
45min
Smørstekte jordskokker med salvie og appelsin
Kjempegodt tilbehør for kjøtt og feit fisk.
Foto: Mette Randem
Oppskrift
Andreas Viestad
mat@dagbladet.noVurdering
2.8 (15 stemmer)
Smørstekte jordskokker med salvie og appelsin er kjempegodt tilbehør for kjøtt og feit fisk.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Del jordskokkene i 4 eller 6 biter. Skjær appelsin i mindre biter. Varm smør i en stekepanne med lokk, eller en gryte. Stek jordskokk, hvitløk, appelsin og salvie i 8 minutter, til hvitløken er gyllen, og jordskokken har fått en fin gyllen stekeflate.
Hell over 2-3 dl vann og sett på lokk. La småkoke i 15-20 minutter, til jordskokken er gjennomkokt. Ta av lokket og la koke inn, så får du en deilig, fyldig og frisk saus som du kan glasere jordskokkene med.
Kjempegodt tilbehør for kjøtt og feit fisk.
Foto: Mette Randem
Oppskrift
Andreas Viestad
mat@dagbladet.noVurdering
2.8 (15 stemmer)