Smørstekte jordskokker med salvie og appelsin  Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
45min

Smørstekte jordskokker med salvie og appelsin

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
45min

Smørstekte jordskokker med salvie og appelsin

Kjempegodt tilbehør for kjøtt og feit fisk.

 

 

Foto: Mette Randem

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.8 (15 stemmer)
Smørstekte jordskokker med salvie og appelsin er kjempegodt tilbehør for kjøtt og feit fisk.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
0.5stk
Appelsin(helst økologisk)
6fedd
Hvitløk(i tynne skiver)
10blad

SLIK GJØR DU

  1. Del jordskokkene i 4 eller 6 biter. Skjær appelsin i mindre biter. Varm smør i en stekepanne med lokk, eller en gryte. Stek jordskokk, hvitløk, appelsin og salvie i 8 minutter, til hvitløken er gyllen, og jordskokken har fått en fin gyllen stekeflate. 

  2. Hell over 2-3 dl vann og sett på lokk. La småkoke i 15-20 minutter, til jordskokken er gjennomkokt. Ta av lokket og la koke inn, så får du en deilig, fyldig og frisk saus som du kan glasere jordskokkene med.

Kjempegodt tilbehør for kjøtt og feit fisk.

 

 

Foto: Mette Randem

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.8 (15 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN