Jordskokksalat med persilleolje Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
35min

Jordskokksalat med persilleolje

nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
35min

Jordskokksalat med persilleolje

Jordskokksalat med persilleolje er en deilig aromatisk salat.

Foto: Mette Randem

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

1.5 (1 stemmer)
Persilleoljen er en fin måte å ta vare på persille – det lønner seg å lage mye, for den holder seg godt. Metoden funker også fint på andre urter. Denne salaten smaker friskt og deilig.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
0.5stk
Granateple(frøene av)
1klype(r)
Alfalfaspirer (lusernspirer)(eller andre spirer)
Sitronsaft(eller hvitvinseddik)

Persilleolje

1bunt
3dl
Nøytral matolje(eller olivenolje)
1ts

SLIK GJØR DU

  1. Hakk urtene (hvis ikke setter de seg lett fast i bladene på kjøkkenmaskinen). Ha olje, hvitløk, salt og halvparten av urtene i en kjøkkenmaskin eller blender. Kjør til du har en jevn masse. Spe på med mer urter, litt etter litt, og pinjekjerner til slutt. Oppbevar i glass med lokk i kjøleskapet.

  2. TIPS: I persilleoljen kan du bruke den olje du selv ønsker. Viestad har også litt pinjekjerner oppi – for kraftigere, litt mer pestoaktig preg. I en urteolje kan du godt blande ulike urter. Du kan også bruke ulike oljer. Fordelen med en god olivenolje er at den smaker godt. Mange nøytrale oljer er likevel enklere, for de holder seg flytende selv i kjøleskap. Kjører du bunten eller potten med urter i en blender sammen med olje, har du urteolje som holder i ukesvis.

  3. Del jordskokkene i lettsaltet vann i 20 minutters tid, til de er møre. Hell av vannet og la stå og dampe av seg i et dørslag. Bland sammen alle ingrediensene. Smak til med salt, pepper og sitron eller eddik.  I salaten trenger du 1 dl persilleolje, resten kan du ta vare på til en senere anledning.

Jordskokksalat med persilleolje er en deilig aromatisk salat.

Foto: Mette Randem

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

1.5 (1 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN