Sopp– og ostepai
Sopp– og ostepai Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
1t
totalt
1t 20min

Sopp– og ostepai

nivå
Middels
aktiv
1t
totalt
1t 20min

Sopp– og ostepai

Blåmuggost gir en spennende smak i pai. Her er den kombinert med sopp, noe som gir en knallgod smaksopplevelse! Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

God og smakfull pai med sopp og blåmuggost. Til denne oppskriften trenger du 1 porsjon grunndeig eller 1 ferdig kjøpt paibunn. Her finner du oppskrift på paideig.     

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1stk
Paideig(Se link i ingress)
1l
Kantarell(eller sjampinjong, evt. blanding)
1stk
1ts
50g
Blåmuggost(f.eks. Selbu)
1.5ss
Sherry(kan utelates)
1stk
1dl

SLIK GJØR DU

  1. Lag paideigen eller kjøp den ferdig. Legg paideigen i en paiform og trykk den godt ned i formen og oppover kantene. Sett paien kjølig ca. 30 minutter.

    Skjær soppen i mindre biter. Fres den i en kjele med litt av smøret til alt vannet har kokt bort. Legg i resten av smøret.

    Finhakk løken og bland den i soppen. Fres sopp og løk mykt. Ha i salt og pepper. Strø over melet og rør om. Spe med fløten. La det koke et par minutter. Ta kjelen av varmen. Smuldre i blåmuggosten. Rør slik at den smelter. Smak til med soya og sherry eller madeira. Bland i egget.

    Ha soppstuingen i paiskallet. Strø over osten. Stek i nedre del av ovnen ved 200 ° i 20–30 minutter. Server gjerne paien med en salat.

Blåmuggost gir en spennende smak i pai. Her er den kombinert med sopp, noe som gir en knallgod smaksopplevelse! Foto: Synnøve Dreyer

Inneholder

Gluten
Laktose
Egg

Oppskrift

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN