nivå
Middels
aktiv
1t
totalt
1t 20min
Sopp– og ostepai
nivå
Middels
aktiv
1t
totalt
1t 20min
Sopp– og ostepai
God og smakfull pai med sopp og blåmuggost. Til denne oppskriften trenger du 1 porsjon grunndeig eller 1 ferdig kjøpt paibunn. Her finner du oppskrift på paideig.
DETTE TRENGER DU
PERSONER1stk
Paideig(Se link i ingress)
1l
Kantarell(eller sjampinjong, evt. blanding)
2ss
1stk
1ts
0.25ts
1ss
3dl
50g
Blåmuggost(f.eks. Selbu)
0.5ts
1.5ss
Sherry(kan utelates)
1stk
1dl
Jarlsberg (Ost)(revet)
SLIK GJØR DU
Lag paideigen eller kjøp den ferdig. Legg paideigen i en paiform og trykk den godt ned i formen og oppover kantene. Sett paien kjølig ca. 30 minutter.
Skjær soppen i mindre biter. Fres den i en kjele med litt av smøret til alt vannet har kokt bort. Legg i resten av smøret.
Finhakk løken og bland den i soppen. Fres sopp og løk mykt. Ha i salt og pepper. Strø over melet og rør om. Spe med fløten. La det koke et par minutter. Ta kjelen av varmen. Smuldre i blåmuggosten. Rør slik at den smelter. Smak til med soya og sherry eller madeira. Bland i egget.
Ha soppstuingen i paiskallet. Strø over osten. Stek i nedre del av ovnen ved 200 ° i 20–30 minutter. Server gjerne paien med en salat.