Soppsuppe, med marsala og bakt sellerirot
Soppsuppe, med marsala og bakt sellerirot Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
1t 5min
totalt
1t 15min

Soppsuppe, med marsala og bakt sellerirot

nivå
Lett
aktiv
1t 5min
totalt
1t 15min

Soppsuppe, med marsala og bakt sellerirot

Soppsuppe med marsala og bakt sellerirot. Foto: Lisbeth Michelsen

Inneholder

Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

Har du selvplukket kantarell eller annen sopp, er det kjempegodt i denne høstsuppen. 

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1stk
500g
Kantarell(eller annen sopp du liker)
1stk
1klype(r)
1klype(r)

SLIK GJØR DU

  1. Rens sellerirota og skjær den i skiver. Bak den i ovnen på 180 grader i 45 minutter.

  2. Hakk løken og stek den gyllen sammen med sopp i en kjele. Kok ut med marsalaen. Del opp poteten og den bakte sellerien. Ha i gryta sammen med kyllingkraft og fløte. La det koke i 20 minutter. Kjør glatt med stavmikser og spe med vann til du har ønsket konsistens.

  3. Smak til med salt og pepper. Server suppa med litt stekt bacon i biter, sopp,  krutonger og finsnittet gressløk.

Soppsuppe med marsala og bakt sellerirot. Foto: Lisbeth Michelsen

Inneholder

Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN