Søtpotetpai med salami og brie
Søtpotetpai med salami og brie
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Sett ovnen på 200°. Del søtpoteter i to, legg på bakepapir på stekeplate. Bak myke i ovn ca. 50 min. Ta potetkjøttet ut av skallet, legg i en bolle. (Dette kan gjøres dagen før).
Skjær squash i 1 cm tykke skiver og legg i ildfast form. Stek dem i ca. 10 minutter i ovnen og legg til siden.
Hakk estragon. Tilsett crème fraîche og egg. Rør om. Krydre med salt og pepper.
Pensle hvert filodeigark med smeltet smør og legg dem taksteinslagt i en rund form, slik at det henger litt deig over kanten av formen.
Legg søtpotetmos med skiver av squash og salami i formen. Avslutt med salami og squash.
Stek paien på nederste rille i ovnen i ca. 45 minutter. Kontroller at den er ferdig. La paien avkjøles.
Server paien kaldt. Da er den lett å skjære i pene biter.
Lag gjerne paien en dag på forhånd og sett i kjøleskapet. Ikke dekk til, for da mykner paiskallet.