nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
45min
Søtsterk potetsalat
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
45min
Søtsterk potetsalat
HOT: Denne potetsalaten gjør seg spesielt godt om det du griller er marinert med chili og hvitløk, eller er inspirert av det asiatiske kjøkken.
Foto: Elisabeth DalsegOppskrift
Elisabeth Dalseg
elisabeth@dagbladet.noVurdering
3.2 (38 stemmer)
Denne potetsalaten passer til det meste, og gjør seg spesielt godt om det du griller er marinert med chili og hvitløk, eller er inspirert av det asiatiske kjøkken. Spis den helst til svin eller grillet kylling.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
- Dette trenger du for å lage søtsterk potetsalat.
- Vask og kok potetene.
- Mens potetene koker gjør du klar dressingen. Ha olje og eddik i en stor salatbolle. Finhakk chili, hvitløk og persille. Skjær rødløken i små biter, og ha alt oppi salatbollen.
- Bland godt sammen, og smak til med sukker, salt og pepper. Det skal være søtt, men ikke smake dessert.
- Når potetene er ferdig kokt, lar du dem koke i et par minutter til. De skal være myke, og gå litt - men ikke helt - i oppløsning når du skjærer dem opp.
- Kutt potetene i mellomstore biter, mens de fortsatt er varme. Med mindre du har smedfingre, kan du godt la dem avkjøle seg litt, men de skal fortsatt være varme. TIPS: Jo mer snittflate det er på potetene, jo bedre blir salaten. Dressingen skal trekke godt inn i de varme potetbitene.
- Bland alt sammen, strø evt over litt hakket persille på toppen, og servér.
HOT: Denne potetsalaten gjør seg spesielt godt om det du griller er marinert med chili og hvitløk, eller er inspirert av det asiatiske kjøkken.
Foto: Elisabeth DalsegOppskrift
Elisabeth Dalseg
elisabeth@dagbladet.noVurdering
3.2 (38 stemmer)