
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
45min
Fransk potetsalat
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
45min
Fransk potetsalat
FRANSK FRISTELSE: Fransk potetsalat passer til det aller meste, men er best til hvitt kjøtt og fisk.
Foto: Elisabeth DalsegOppskrift

Elisabeth Dalseg
elisabeth@dagbladet.noVurdering
2.9 (114 stemmer)
Denne potetsalaten passer til det meste, og er aller best til hvitt kjøtt og fisk. Porsjonsberegningen er er kanskje noe knapp, men dette er en salat som må spises med én gang, ruccolaen overlever ikke lenge i vinaigretten.
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
- Vask og kok potetene.
- Skjær rødløken i tynne skiver. Er rødløken gammel, eller spesielt hissig, kan du legge den i en bolle vann i 10 minutter.
- Skyll og tørk ruccolaen. Hell laken av kapersen, og la dem renne godt av.
- Bland sammen ingrediensene til dressingen til du får en tykk og god vinaigrette.
- Når potetene er ferdigkokt, heller du av kokevannet, og avkjøler dem. Har du dårlig tid, kan du helle iskaldt vann i gryten. Skift gjerne ut vannet med mer kaldt vann underveis. Del potetene i to-tre biter.
- Bland poteter, løk, dressing, kapers og ruccola, og servér.
FRANSK FRISTELSE: Fransk potetsalat passer til det aller meste, men er best til hvitt kjøtt og fisk.
Foto: Elisabeth DalsegOppskrift

Elisabeth Dalseg
elisabeth@dagbladet.noVurdering
2.9 (114 stemmer)