Spicy pasta med grønnkål
Spicy pasta med grønnkål
DETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Forvarm stekeovnen til 180 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.
Dra bladene av grønnkålen. Prøv å få med så lite harde stilker som mulig.Fordel halvparten av grønnkålbladene på stekebrettet. Hell forsiktig olivenolje over og dryss havsalt på toppen.Stek i 8–10 minutter til grønnkålen begynner å bli mørkere. Pass på at den ikke blir brent.
Kok spagetti etter anvisning på pakken. Gjør klar resten mens spagettien koker.
Finhakk chili, hvitløk, sjalottløk og rosmarin. Varm opp en panne til medium/høy varme. Ha i pinjekjernene og rist dem uten olje til de blir gylne, dette går fort. Sett til side. Ha litt olivenolje i pannen. Ha i chili, hvitløk og sjalottløk og la det surre noen minutter. Tilsett rosmarin og la det stå noen minutter til.
Hell i tomatene og kok opp. Ha i sukker og eddik. Skru ned varmen og la det småkoke i 5 minutter. Hakk opp resten av grønnkålen og ha den i pannen.
La det koke noen minutter til. Sil vannet av spagettien og anrett den i dype tallerkener. Hell sausen over og topp med ovnsstekt grønnkål og rista pinjekjerner.