Spicy pasta med grønnkål Oppskrift
nivå
Lett
totalt
25min

Spicy pasta med grønnkål

nivå
Lett
totalt
25min

Spicy pasta med grønnkål

Foto: Erik Sæter Jørgensen

Inneholder

Gluten

Oppskrift

Vurdering

3.1 (30 stemmer)
Dette er en av mine absolutte favorittoppskrifter, og blir du litt stressa bare av å lese om den, så skjønner jeg det godt. Her er det mye som skjer: Grønnkål skal i ovnen, pasta skal kokes, pinjekjerner ristes og saus skal lages. Men fortvil ikke. Dette ordner vi! Start med å gjøre klar alle råvarene. Skjær opp og ordne så godt du kan før du begynner varmebehandlingen. Spar selve spagettikokingen til slutt. Både grønnkål og pinjekjerner er like godt kaldt, og sausen kan stå og putre på komfyren i en liten evighet om du har den på lav varme.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
2ss
Olivenolje(og litt til steking)
Havsalt(smak til)
1stk
Chili(evt. chipotle)
1stk
Rosmarin(kvast)
1boks(er)
Hakkede tomater(hermetiske)
1ss
Sherryeddik(eller eplecidereddik)

SLIK GJØR DU

  1. Forvarm stekeovnen til 180 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.

  2. Dra bladene av grønnkålen. Prøv å få med så lite harde stilker som mulig.Fordel halvparten av grønnkålbladene på stekebrettet.  Hell forsiktig olivenolje over og dryss havsalt på toppen.Stek i 8–10 minutter til grønnkålen begynner å bli mørkere. Pass på at den ikke blir brent.

  3. Kok spagetti etter anvisning på pakken. Gjør klar resten mens spagettien koker. 

  4. Finhakk chili, hvitløk, sjalottløk og rosmarin. Varm opp en panne til medium/høy varme. Ha i pinjekjernene og rist dem uten olje til de blir gylne, dette går fort. Sett til side. Ha litt olivenolje i pannen. Ha i chili, hvitløk og sjalottløk og la det surre noen minutter. Tilsett rosmarin og la det stå noen minutter til.

  5. Hell i tomatene og kok opp. Ha i sukker og eddik. Skru ned varmen og la det småkoke i 5 minutter. Hakk opp resten av grønnkålen og ha den i pannen.

  6. La det koke noen minutter til. Sil vannet av spagettien og anrett den i dype tallerkener. Hell sausen over og topp med ovnsstekt grønnkål og rista pinjekjerner.

Foto: Erik Sæter Jørgensen

Inneholder

Gluten

Oppskrift

Vurdering

3.1 (30 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN