Stekt blomkål med  blomkål- og ostepuré Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
20min

Stekt blomkål med blomkål- og ostepuré

nivå
Lett
aktiv
15min
totalt
20min

Stekt blomkål med blomkål- og ostepuré

Deilig: Blomkål kan godt spille hovedrollen.

Foto: Mette Randem

Inneholder

Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

5 (2 stemmer)
Ideen til denne retten har Andreas Viestad fra Dan Barber, den amerikanske kokken som trolig er den som har gjort mest for å framsnakke grønnsaker i sitt ellers kjøttetende hjemland. Mens han foretrekker å tilberede blomkålen helt enkelt, kål-på-kål, lager Viestad sin variant med ost, krydder og urter. Viestad bruker også en deilig, frisk dill-olje. Lag enten oljen selv, eller bruk den gode oljen fra Ellitsgaard. Oppskriften er nok til to personer.      

DETTE TRENGER DU

PERSONER
1stk
Blomkål(en stor eller to små)
2fedd
Hvitløk(finhakket)
1stk
Laurbærblad(laurbærblad)
2dl
Karri(karripulver)
100g
Camembert(eller annen ost)
Urteolje(gjerne dillolje, se egen oppskrift)

Dillolje

20g
Dill(frisk dill)
0.5ts

SLIK GJØR DU

  1. Skjær blomkålen i to, fra toppen til bunnen ved stilken. Skjær en tre cm tykk skive av hver av disse halvdelene, så du har omrisset av hele blomkålen. Skjær de mindre bukettene fra sidene – som vil falle fra hverandre – i mindre biter.

  2. Varm smør i ei gryte, stek løk og hvitløk i to til fire minutter, til blandingen er gyllen. Ha i de små blomkålbukettene, melk og fløte. 

  3. Like før servering, bland ost (helst uten skorpe) inn i blomkålpureen. Bre pureen utover en serveringstallerken. Legg oppå blomkål og hell litt dillolje rundt. 

  4. Kjør olje, salt og dill i en blender i to til tre minutter. Stopp blenderen et par ganger underveis og skrap med urter fra siden av kolben. Sil oljen og ha på glass. 

  5. Kok med laurbærblad i 10 minutters tid, til blomkålen er mør. Ta ut laurbær-bladet. Kjør med stavmikser eller blender, til du har en helt jevn puré. Imens, krydre blomkålskivene med salt, pepper og karripulver.

  6. Stek på høy varme i tre minutter på hver side. Bak videre på lavere varme til kålen er gjennomstekt, om lag fem minutter på hver side, eller i stekeovn ved 150 grader i sju minutter. 

Deilig: Blomkål kan godt spille hovedrollen.

Foto: Mette Randem

Inneholder

Laktose

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

5 (2 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN