Stekt blomkål med blomkål- og ostepuré
Stekt blomkål med blomkål- og ostepuré
Deilig: Blomkål kan godt spille hovedrollen.
Foto: Mette RandemDETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Skjær blomkålen i to, fra toppen til bunnen ved stilken. Skjær en tre cm tykk skive av hver av disse halvdelene, så du har omrisset av hele blomkålen. Skjær de mindre bukettene fra sidene – som vil falle fra hverandre – i mindre biter.
Varm smør i ei gryte, stek løk og hvitløk i to til fire minutter, til blandingen er gyllen. Ha i de små blomkålbukettene, melk og fløte.
Like før servering, bland ost (helst uten skorpe) inn i blomkålpureen. Bre pureen utover en serveringstallerken. Legg oppå blomkål og hell litt dillolje rundt.
Kjør olje, salt og dill i en blender i to til tre minutter. Stopp blenderen et par ganger underveis og skrap med urter fra siden av kolben. Sil oljen og ha på glass.
Kok med laurbærblad i 10 minutters tid, til blomkålen er mør. Ta ut laurbær-bladet. Kjør med stavmikser eller blender, til du har en helt jevn puré. Imens, krydre blomkålskivene med salt, pepper og karripulver.
Stek på høy varme i tre minutter på hver side. Bak videre på lavere varme til kålen er gjennomstekt, om lag fem minutter på hver side, eller i stekeovn ved 150 grader i sju minutter.
Deilig: Blomkål kan godt spille hovedrollen.
Foto: Mette Randem