Svinekam med bakte epler Oppskrift
nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
2t

Svinekam med bakte epler

nivå
Middels
aktiv
20min
totalt
2t

Svinekam med bakte epler

SVINEKAM: Herlig høstrett, her med bakte epler.

Foto: Den Store Kjøttboka / Mette Randem

Inneholder

Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.9 (38 stemmer)
Hentet fra: Gode kjøttretter du kan lage veldig billig Svinekam er et sjeldent eksempel på fint filetkjøtt som er blitt mindre populært. Mens det tidligere ble regnet som fin mat, har svinekam de siste årene lidd mye av den samme skjebnen som skinkestek. Noe av grunnen er at kjøttet er magert, og at det derfor lett kan bli tørt. En annen grunn er at kjøttet blir markedsført som en variant av ribbe. Hvis man tilbereder det på samme vis, er det dømt til å bli tørt. Viestad legger kjøttet i lake først, dette gir kjøttet mer smak og saftighet. Han henger seg ikke altfor mye opp i at det skal være poppende og luftig – litt sprøtt, men fortsatt saftig, kjøtt er godt nok for han.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
2kg
Svinekam(med svor)
1klype(r)
Svart pepper(gni inn i kjøttet)
1klype(r)
Nellik(gni inn i kjøttet)
1klype(r)
Allehåndefrø(malt, gni inn i kjøttet)
1klype(r)
Kanel(gni inn i kjøttet)
4stk
1dl
1ts
Soyasaus(kan sløyfes)

Lake

200g

SLIK GJØR DU

  1. Skjær rutemønster i skinnet. Ikke skjær helt inntil kjøttet. Det beste er å bruke en liten kniv, for eksempel en tapetkniv.

  2. Hvis du har tid, får du det beste resultatet når du begynner to dager før. Gni inn svoren med rikelig med salt – og kjøttet med pepper og eventuelt andre krydder. Bland 2 liter eplejuice (eller 1 liter juice og 1 liter vann) med 200 g salt og la kjøttet ligge i laken i en form eller i en pose i 2 dager.

  3. Forvarm ovnen til 200 grader. Legg kjøttet i en ildfast form, oppå et par laurbærblad og eventuelt andre krydder eller urter. Bak i 1 time.

  4. Pensle svoren med litt av fettet som har rent av. Del epler i båter og legg oppi sammen med kjøttet. Sett tilbake kjøttet i ovnen og skru ned temperaturen til 175 grader. Det skal steke i om lag 45 minutter til, til steketermometeret viser mellom 65 og 68 grader.

  5. Imens, kok inn eplejuice og sukker til det har redusert til litt under halvparten. Hell i eddik og eventuelt soyasaus. Smak til med salt.

  6. Når det gjenstår omtrent en halvtime til kjøttet er ferdig, hell over denne blandingen. Pensle kjøttet et par ganger underveis – pass på at det ikke blir brent.

  7. Server med kokte poteter, byggryn eller bare brød og salat.

  8. Andre stykningsdeler til samme oppskrift: Svinebog. Trenger høyere kjernetemperatur – bør passere 70 grader. Grønnsaker som passer til: Sellerirot, pastinakk, grønnkål.

SVINEKAM: Herlig høstrett, her med bakte epler.

Foto: Den Store Kjøttboka / Mette Randem

Inneholder

Gluten

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

2.9 (38 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN