nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
3t
Svineknokesuppe med kikerter
nivå
Lett
aktiv
20min
totalt
3t
Svineknokesuppe med kikerter
SVINEKNOKE: Super vintermat. Suppa er både næringsrik og god, og lager seg nærmest selv når du har fått alt oppi gryta
Foto: Mette MøllerOppskrift
Karla Siverts
mat@dagbladet.noVurdering
3.2 (88 stemmer)
Svineknokesuppe med kikerter er en næringsrik og god supper som er særlig god på kjølige dager. Suppa lager seg nærmest selv når du har fått alt oppi gryta.
DETTE TRENGER DU
PERSONER1stk
Svineknoke(saltet og gjerne røkt)
10stk
2stk
3fedd
0.5stk
Løk (kepaløk)(i grove terninger)
1boks(er)
Kikerter(godt skylte)
2stk
Gulrot(i tynne skiver)
0.25stk
0.5stk
Purreløk(i tynne skiver)
SLIK GJØR DU
Ha knoken, hvitløk, løk, pepper og laurbær i ei stor gryte, og ha på vann så det dekker. Kok opp, og la så gryta stå og småputre på lav varme i rundt 3 timer. Når kjøttet løsner bra beinet er knoken ferdigkokt.
Sil av kraften, og plukk kjøttet i små biter.
Ha kjøttet tilbake i kraften sammen med kikertene, og kok opp. Ha så i gulrot, sellerirot og purre, og kok i 4-5 minutter.
Smak til med salt og pepper, og pynt gjerne med frisk timian. Server!
SVINEKNOKE: Super vintermat. Suppa er både næringsrik og god, og lager seg nærmest selv når du har fått alt oppi gryta
Foto: Mette MøllerOppskrift
Karla Siverts
mat@dagbladet.noVurdering
3.2 (88 stemmer)