Tapenade
Tapenade Oppskrift
nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
10min

Tapenade

nivå
Lett
aktiv
10min
totalt
10min

Tapenade

OLIVENMOS: Verdens eldste oppskrift?

Foto: Mette Randem

Inneholder

Fisk

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

1.8 (13 stemmer)
Den provencalske tapenaden – olivenmosen som ikke helt er en dipp, ikke helt et pålegg, og som følger de fleste måltider – er etter alt å dømme en direkte etterkommer etter en av verdens eldste oppskrifter.  Når du først har laget din egen tapenade, vil du oppdage at den er bedre (og billigere) enn den du kan kjøpe. Dessuten vil en raus mengde tapenade i huset føre til at du oppdager stadig nye bruksområder. Det er en bra måte å starte et måltid, med brød (og rosevin), men også til pasta, eller som smakstilsetning til fisk, kylling og grillede grønnsaker. Holder seg godt i kjøleskapet, så lenge den er dekket med litt olje.

DETTE TRENGER DU

PERSONER
200g
Oliven(svarte, steinen fjernet)
1ss
Kapers(godt skylt)
4stk
Ansjos(fileter i olje)
2ts
Timian(hakket,eventuelt 1 ts lavendel eller 1 ts provencekrydder)
Sitron(saften av og litt skall)
2ss
Oliven(grønne, uten stein, kan sløyfes)

SLIK GJØR DU

  1. Kjør alle ingrediensene unntatt sitron og grønne oliven i en kjøkkenmaskin til du har en grov mos. Smak til med litt sitronsaft og litt fint revet sitronskall.

  2. Hakk grønne oliven og vend dem inn – det er godt med noen små klumper. Ha tapenaden på glass. Topp med litt mer olje, så holder den seg i flere uker.

OLIVENMOS: Verdens eldste oppskrift?

Foto: Mette Randem

Inneholder

Fisk

Oppskrift

mat@dagbladet.no

Vurdering

1.8 (13 stemmer)

TAGGER

DEL OPPSKRIFTEN