Tina Nordströms boeuf bourgignon
Tina Nordströms boeuf bourgignon
KLASSIKER: Denne smakfulle kjøttgryta kommer Tina Nordström alltlid tilbake til.
Foto: CHARLIE DREVSTAM / TINA - SLIK LAGER DU MIN ALLER BESTE MATDETTE TRENGER DU
PERSONERSLIK GJØR DU
Skjær kjøttet i terninger på cirka 3 x 3 cm. Brun kjøttbitene i smør, dryss over melet og la kjøttet få en fin stekeskorpe. Legg kjøttet over i en stor gryte. Kok ut stekepannen med 1 dl vann og hell også dette i gryten.
Skrell gulrøtter, løk og hvitløk. Del løken i åtte båter og knus hvitløken. Skjær gulrøttene i biter.
Brun sideflesket, gulrøttene, løken og hvitløken med tomatpureen. Hell alt over i gryten og hell i vinen og vannet. La det koke opp og legg i timiankvister og laurbærblad. La alt småkoke i 2–2,5 time.
Skrell småløkene og brun dem i smør sammen med sjampinjongene. Slå på litt av væsken fra gryten og la løken småkoke til den blir mør. Bland til slutt inn løk og sopp i gryten og smak til med salt og pepper.
Server gryten med kokt potet eller potetmos.
KLASSIKER: Denne smakfulle kjøttgryta kommer Tina Nordström alltlid tilbake til.
Foto: CHARLIE DREVSTAM / TINA - SLIK LAGER DU MIN ALLER BESTE MAT